Jelenlegi hely

díj

Fegyőrt is jelölték az év európai emberének

Magyar és román jelölt is verseng Az év európai vezetője díjért – írja a transindex.ro. Az Euronews által összeállított jelöltlistáról közönségszavazás és zsűri döntése alapján minden évben kiválasztják az év európai emberét.

Művészeti középdíjakat adtak át

Fotó: MTI, Koszticsák Szilárd

Önök arra terelnek bennünket, ahol a szép, az igaz és a jó létezik gyakran méltatlanul élt világunkban. Teljesítményük erősíti összetartozásunkat, magyar mibenlétünket, részévé válik mindannak, amit érdemes megismerni, megérteni, megtartani, továbbadni, ha úgy adódik, védelmezni - mondta Balog Zoltán kedden a Pesti Vigadóban, az állami művészeti és miniszteri szakmai díjak átadásán.
 

Átvette a TF Hőse-díjat Vígh György tanár

Képernyőfotó: RTL.hu

A Testnevelési Egyetem (TE) csütörtöki szenátusi ülésének elején átvette a TF Hőse-díjat Vígh György testnevelőtanár, aki több ember életét mentette meg a veronai busztragédiában.
 

Alkotói díjat kap Sándor György

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Sándor György kapja a 17. Győri Könyvszalon alkotói díját, a pénteken kezdődő rendezvény 113 programmal várja vasárnapig a látogatókat - hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján Győrben.

Unesco-békedíjak a migránsok segítőinek

Fotók: MTI, shutterstock, archív, szerk.

Giusi Nicolini a dél-olaszországi Lampedusa szigetének polgármestere kapta az idén az Unesco által odaítélt Félix Houphouët-Boigny Békedíjat, amelynek másik díjazottja az Sos Méditerranée, a Földközi-tengeren migránsokat mentő nem kormányzati szervezet.