Jelenlegi hely

díj

Alkotói díjat kap Sándor György

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Sándor György kapja a 17. Győri Könyvszalon alkotói díját, a pénteken kezdődő rendezvény 113 programmal várja vasárnapig a látogatókat - hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján Győrben.

Unesco-békedíjak a migránsok segítőinek

Fotók: MTI, shutterstock, archív, szerk.

Giusi Nicolini a dél-olaszországi Lampedusa szigetének polgármestere kapta az idén az Unesco által odaítélt Félix Houphouët-Boigny Békedíjat, amelynek másik díjazottja az Sos Méditerranée, a Földközi-tengeren migránsokat mentő nem kormányzati szervezet.

Fradi Fair Play Díjat alapít az FTC

A klub hármas jelszavának (erkölcs, erő, egyetértés) szellemében az FTC keretein belül létrehozza állandó bizottságként a Fradi Fair Play Bizottságot.

A Saul fia nyerte a legjobb idegen nyelvű film BAFTA-díját

Fotó: MTI, archív

A Saul fia, Nemes Jeles László Oscar-díjas alkotása nyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó elismerést a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap esti londoni díjkiosztóján. A többi kategóriában a Kaliforniai álom (La La Land) vitte el a fődíjak zömét.

Átadták a Nemzet Művésze díjakat

Fotó: MTI/Soós Lajos

Bán Ferenc építőművész, Kalász Márton költő, műfordító, Koltai Lajos operatőr, Mécs Károly színművész és Varga Imre szobrászművész lépett a Nemzet Művészei közé, a díjat csütörtökön a Pesti Vigadóban adta át Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöke.