Jelenlegi hely

dk

DK: ez figyelmeztetés Orbánnak

Fotó: MTI, archív

A Demokratikus Koalíció szerint komoly figyelmeztetés Orbán Viktornak, hogy a vasárnapi Kossuth téri megemlékezésen „kordonok mögött, rendőrökkel és biztonsági szolgálattal körülvéve” mondta el beszédét, miközben a területre belépőket ellenőrizték, az ellene tüntetőket pedig „atrocitások érték”.

Teljes baloldali zűrzavar

Fotó: MTI

Míg a kormányoldal kezdettől fogva világos és azonos álláspontot képvisel a migránsválság, illetve a kényszerbetelepítés ügyében, a még megmaradt balliberális szavazótábor nincs könnyű helyzetben, ha igazodási pontokat keres. Az még csak hagyján, hogy ahány ballib párt van, nagyjából annyiféle véleményt találunk, de például az MSZP még önmagának is képes ellentmondani.

Justitia balra kacsint

Fotó: MTI, archív

A szokásos kettős mércét alkalmazza a baloldal az igazságszolgáltatással kapcsolatban is: koncepciós perekről, politikai indíttatású eljárásokról beszélnek, ha az ő oldalukról keveredik valaki gyanúba, miközben embereik kirobbanthatatlanok a bíróságokról, a magukat civilnek álcázó, Soros által finanszírozott alternatív politikai szervezeteik pedig a maguk torz világképére igyekeznek formálni vádhatóságokat és törvényszékeket.

Savanyú a szőlő az MSZP-nek és a DK-nak

A Fidesz szerint az MSZP és a Demokratikus Koalíció (DK) Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök budapesti látogatásával kapcsolatos nyilatkozatai arra utalnak, hogy "savanyú a szőlő" a pártoknak.

Az ellenzéknek megint fáj valami

Fotó: MTI, Mohai Balázs

Az LMP-től a Jobbikig felvonult az ellenzék és Benjámin Netanjahu látogatása miatt siránkozott.