Jelenlegi hely

dk

DK: ez figyelmeztetés Orbánnak

Fotó: MTI, archív

A Demokratikus Koalíció szerint komoly figyelmeztetés Orbán Viktornak, hogy a vasárnapi Kossuth téri megemlékezésen „kordonok mögött, rendőrökkel és biztonsági szolgálattal körülvéve” mondta el beszédét, miközben a területre belépőket ellenőrizték, az ellene tüntetőket pedig „atrocitások érték”.

Teljes baloldali zűrzavar

Fotó: MTI

Míg a kormányoldal kezdettől fogva világos és azonos álláspontot képvisel a migránsválság, illetve a kényszerbetelepítés ügyében, a még megmaradt balliberális szavazótábor nincs könnyű helyzetben, ha igazodási pontokat keres. Az még csak hagyján, hogy ahány ballib párt van, nagyjából annyiféle véleményt találunk, de például az MSZP még önmagának is képes ellentmondani.

Bizonygatás a baloldalon

Fotó: MTI, archív

Farkas Örs politikai elemző szerint - mivel a közhangulat az elmúlt egy évben sem változott egy radikális kormányváltás irányába - egyes baloldali pártok inkább csak saját kompetenciájuk igazolására törekednek a 2018-as választáson.

DK-felszólítás az egyházak felé

Fotó: MTI, archív

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője arra szólította fel az egyházakat, hogy ne avatkozzanak bele a politikai életbe, a választási kampányba.

DK: "három hónap múlva Orbán Viktor kormánya bukni fog"

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Demokratikus Koalíciónak megfelel, hogy a köztársasági elnök a lehető legkorábbi időpontra írta ki a parlamenti választást, mert kevesebb mint három hónap múlva Orbán Viktor kormánya bukni fog - mondta az ellenzéki párt szóvivője újságíróknak csütörtökön.