Jelenlegi hely

dk

DK: ez figyelmeztetés Orbánnak

Fotó: MTI, archív

A Demokratikus Koalíció szerint komoly figyelmeztetés Orbán Viktornak, hogy a vasárnapi Kossuth téri megemlékezésen „kordonok mögött, rendőrökkel és biztonsági szolgálattal körülvéve” mondta el beszédét, miközben a területre belépőket ellenőrizték, az ellene tüntetőket pedig „atrocitások érték”.

Teljes baloldali zűrzavar

Fotó: MTI

Míg a kormányoldal kezdettől fogva világos és azonos álláspontot képvisel a migránsválság, illetve a kényszerbetelepítés ügyében, a még megmaradt balliberális szavazótábor nincs könnyű helyzetben, ha igazodási pontokat keres. Az még csak hagyján, hogy ahány ballib párt van, nagyjából annyiféle véleményt találunk, de például az MSZP még önmagának is képes ellentmondani.

Továbbra is fölényesen vezet a Fidesz-KDNP

Fotók: MTI, archív, szerk.

A Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatásának adatai szerint a Fidesz-KDNP februárra tovább növelte előnyét az ellenzéki pártokkal szemben mind a teljes népesség, mind pedig a biztos szavazó pártválasztók körében; az elemzés szerint tovább gyengült a Jobbik. A Medián szerint a magyarok 2010 ősze óta nem voltak ennyire elégedettek az ország helyzetével és a kormánnyal. 

Újra gázárcsökkentést követel a DK

A Demokratikus Koalíció újra azt követeli a kormánytól, hogy legalább negyven százalékkal csökkentse a lakossági gáz árát.

Lengyel László visszautasítja az őt ért vádakat

Fotó: MTI, archív, szerk.

Az Atv.hu megkeresésére Lengyel László politológus visszautasította azokat az állításokat, amelyek szerint a DK belülről bomlasztásának tervével kereste meg Niedermüller Pétert, a párt EP-képviselőjét.