Jelenlegi hely

egészségügy

Gyógykezelést ajánl a kormány a kopt papnak

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Magyarországi gyógykezelést ajánl a magyar kormány a csütörtöki kairói terrortámadásban megsérült kopt papnak - közölte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az MTI-vel.

A valaha volt legnagyobb egészségügyi fejlesztés

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A fővárosi egészségügyi ellátórendszer fejlesztésén belül centrumkórházi szerepet szánnak az Egyesített Szent István és Szent László Kórház (ESZSZK) és Rendelőintézetnek - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár az intézményben tartott sajtótájékoztatón kedden.

Egymilliárd forinttal növelték a támogatást

Fotó: MTI, archív

Egymilliárd forinttal növelték a háziorvosi praxisvásárlásra és letelepedésre fordítható támogatás keretét - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Gyógyulóban a fővárosi egészségügy

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Heteken belül megszülethet az a kormányhatározat, amely véglegesíti azt a projektet, ami a főváros és Pest megye egészségügyi fejlesztésének tízéves menetrendjét meghatározza. A vidéki felújítások után most beinduló fővárosi fejlesztésekre idén 40, a következő években összesen 700 milliárd forint jut.

Egészséges Magyarország

A szakadék széléről kellett visszahozni a magyar egészségügyet

Lepusztult intézményhálózat, elavult diagnosztikai berendezések, éhbérért robotoló orvosok és nővérek, kaotikus betegutak, kilométeres várólisták: ez jellemezte az egészségügyi ellátórendszert 2010-ben. A rendrakáshoz nem csak százmilliárdok kellettek, úrrá kellett lenni a káoszon.