Jelenlegi hely

egészségügy

Újra kritizál a DK

Fotó: MTI/Bruzák Noémi, archív, illusztráció

A DK szerint a kormánynak továbbra sem fontos az oktatás- és egészségügy.

Magyar szervátültetési sikerek

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Hiába a folyamatos ellenzéki elégedetlenkedés, világszínvonalú sikereket ér el a magyar egészségügy a szervátültetések terén. Nemrég sikeres tüdőtranszplantációt hajtottak végre egy tizenhárom éves kislányon, ennek kapcsán hasonló sikerekről közölt gyűjtést a Ripost.

A migráció óriási többletkiadást jelentene

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Amennyiben Magyarországra tízezreket telepítenének be, az az egészségügyi kasszát is nagy mértékben megterhelné - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára kedden sajtótájékoztatón azt követően, hogy Kemencére érkezett egy szűrőbusz az Egészséges Magyarország Program keretében.
 

Egészségügyi MSZP-ígéret

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd, archív, illusztráció

Az MSZP-P-s Szabó Tímea szerint rendbe kell tenni az egészségügyet.

Jó a hírünk a rákkutatásban

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

A magyar egészségügy feltámasztása megtörtént, a rákbetegek gyógyulási esélyei már 50 százalék fölött vannak – nyilatkozta a Demokratának prof. dr. Kásler Miklós, akit a nemzetközi és a hazai onkológiai ellátás korszerűsítéséért, a világ számos területére kiterjedő rákellenes akciók kidolgozásáért és megvalósításáért, valamint a szakorvosképzés fejlesztéséért március 15-én Széchenyi-díjjal tüntettek ki. Az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója ezzel együtt csapatjátékosnak vallja magát, sőt csapatjátékként a más tudományágakkal való együttműködésre is nyitott.