Jelenlegi hely

egészségügy

Aggódnak a britek az orvoshiány miatt

Ötszázzal növelik az orvosképzésben elérhető helyek számát jövő évtől Angliában, részben az általános orvoshiány, részben pedig az attól való félelmek miatt, hogy az Egyesült Királyság európai uniós tagságának várható megszűnésével távozhat a szigetországban dolgozó EU-s orvosok egy része.

Üzemben van egy korábbinál korszerűbb mobil CT

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

A korábbinál korszerűbb mobil CT működik hétfő reggel óta az ajkai kórházban, a berendezés a végleges CT üzembe helyezéséig látja el a betegeket - tájékoztatta a Magyar Imre Kórház megbízott főigazgatója hétfőn az MTI-t.

Működik az egészségügyi bérfejlesztési program

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A jövő évi költségvetésben az ideinél 220 milliárd forinttal többet fordít az egészségügyi ágazatra a kormány, ennek nagyobbik részét a béremelések teszik ki. Emellett 40 milliárd forintos keretösszeggel indul az Egészséges Budapest Program, amelynek célja a fővárosi és a Pest megyei egészségügyi intézmények fejlesztése.

Csak leépíteni és kifosztani tudtak

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Fidesz-frakció szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és a szocialisták kormányzásuk alatt csak „leépíteni és kifosztani tudták” az egészségügyet, hiszen 600 milliárd forintot vontak ki az ágazatból.

Az MSZP „fideszes kóklereket” emleget

Fotó: MTI, archív

Az MSZP szerint az embereknek arra van szüksége, hogy professzionális szakemberek szervezzék meg az egészségügyet, ne pedig „fideszes kóklerek”, akiknek csak az a célja, hogy túléljenek egy napot a sajtóban.