Jelenlegi hely

egészségügy

427 milliárd forinttal több pénz jut az egészségügyre

Fotó: MTI, archív, szerk.

A jövő évi költségvetésben 427 milliárd forinttal több jut egészségügyre, mint a baloldal által utoljára benyújtott büdzsében - reagált a nagyobbik kormánypárt Szakács László szocialista képviselő pénteki sajtótájékoztatójára.

Sikeres a TBC visszaszorítása hazánkban

Grafikon: MTI

Ma már biztosan kijelenthető, hogy sikeres volt a tuberkulózisjárvány felszámolása érdekében folytatott több évtizedes küzdelem, hazánkban ugyanis rekordszintre csökkent a tbc-megbetegedések száma. 1950-ben még közel 50 ezer fertőzöttet regisztráltak, 2014-ben viszont már csak 895-öt.

Javulhat az ellátás az e-egészségügyi szolgáltatási rendszerrel

Fotó: MTI, archív

A betegeknek könnyebbséget, nagyobb biztonságot és a gyorsabb felgyógyulás lehetőségét kínálja a novembertől bevezetendő elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (eeszt) - mondta az Emmi parlamenti államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Rétvári Bence közölte: éves szinten a rendszer működtetésére 1,2 milliárd forint áll rendelkezésre a költségvetésben.

A kormány intézkedései miatt kevesebb orvos és ápoló akar külföldön dolgozni

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

A kormány intézkedéseinek köszönhetően kevesebb orvos és ápoló kér engedélyt külföldi munkavállalásra - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Rövidebbek a várólisták

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Jelentősen rövidültek a műtéti várólisták, és a várakozás időtartama is kevesebb lett az elmúlt öt évben. Míg 2012-ben 70 ezer honfitársunk szerepelt valamilyen várólistán, 2017 januárjára ez a szám nem egészen 28 ezer főre csökkent, vagyis öt év alatt 60,2 százalékkal mérséklődött.