Jelenlegi hely

Élelmiszer


Jövő héten lesz eredménye az átfogó vizsgálatnak

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Várhatóan jövő héten lesz eredménye annak a 100 termékre kiterjedő vizsgálatnak, amelyben  a Magyarországon, Ausztriában és több nyugat-európai országban forgalmazott azonos élelmiszerek minőségét ellenőrzik - jelentette be Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára az Országgyűlés gazdasági bizottságában hétfőn.

Fazekas Sándor: elfogadhatatlan az élelmiszerek kettős minősége

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Elfogadhatatlan az, hogy élelmiszerek minőségével kapcsolatban egyes cégek másodrendű uniós állampolgároknak tartják a közép-kelet-európai lakosokat - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter hétfőn Brüsszelben, az EU-tagországok szakminisztereinek mezőgazdasági és halászati tanácsülésének szünetében a közmédia újságíróinak nyilatkozva.

A választék drága ára

ZöldJövő, Élelmiszer, Kizsákmányolás, Import
Fölöslegesen messziről utaznak az ételek
A fogyasztók nagy része valószínűleg nem is gondolná, hogy amikor levesz egy tábla csokoládét a polcról, valójában a gyermekmunkát és gyermekkereskedelmet, valamint az elmaradott régiók emberi és környezeti kizsákmányolását támogatja. Kapitányné Sándor Szilviával, a Magyar Természetvédők Szövetségének programvezetőjével emellett arról is beszélgettünk, hogy egy átlagos zöldségvásárlás esetében mit tehetünk, ha kisebb ökológiai lábnyomot szeretnénk hagyni magunk után.