Jelenlegi hely

Élelmiszer

Hazánkba is jutott a glutént tartalmazó „gluténmentes” chipsből

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Glutént mutatott ki önellenőrzés során a belga gyártó vállalat, a Snack Food Poco Loco nv gluténmentesnek mondott, bio-kukoricachipsében – tájékoztatta az MTI-t pénteken a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Kölnben

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Nagy volt az érdeklődés a kiváló minőségű magyar élelmiszerek iránt az idei Anugán, a világ vezető élelmiszer- és vendéglátóipari szakvásárán Kölnben - tájékoztatta az Agrármarketing Centrum (AMC) az MTI-t.

Két magyar termék a világ legjobb élelmiszerei között

A magyar chocoMe Kft. kávés-mogyorós Raffinée terméke bekerült a világ legjobb 50 élelmiszere közé a héten zárult Great Taste Award versenyen Londonban - közölte az édességgyártó cég az MTI-vel. A Donum Terrae Kft. tökmagolaja szintén nyert a verseny honlapja szerint.

Az életminőséget védi az akcióterv

Fotó: MTI, archív

A magyar emberek életminőségét védi a kormány húszpontos élelmiszerbiztonsági akcióterve, elősegítve az élelmiszerek minőségének javítását, a vásárlói tudatosság fejlesztését és a hatósági tevékenység hatékonyságának növelését - mondta a földművelésügyi miniszter szombaton a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaderzsen.

Kettős mérce működik az európai élelmiszerpiacon

Fotó: MTI, archív

Kettős mérce működik az európai élelmiszerpiacon, és ezt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) most lezárult átfogó hatósági élelmiszer-minőségi vizsgálata is megerősítette, alátámasztva a korábbi vizsgálat eredményét - közölte a földművelésügyi miniszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.