Jelenlegi hely

elnökválasztás

Megnyílt minden szavazóhelyiség

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Oroszország egész területén megnyíltak vasárnap reggel a szavazóhelyiségek; utolsóként a legnyugatabbra fekvő, a Lengyelország és Litvánia közé ékelődő Kalinyingrád megyében kezdődött meg a szavazás ottani idő szerint 8.00 órakor.

Putyin 69 százalékon

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az oroszok 69 százaléka szavazna Vlagyimir Putyinra az egy hét múlva megtartandó elnökválasztáson.

Vádemelés a beavatkozások miatt

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Vádat emelt 13 orosz állampolgár és három orosz jogi személy ellen a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba való állítólagos orosz beavatkozás miatt az ügyben összehívott nagyesküdtszék - közölte pénteken Robert Mueller különleges ügyész hivatala Washingtonban.
 

Moszkva: a Nyugat beavatkozik a választási kampányba

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Moszkvának bizonyítéka van rá, hogy nyugati országok "destruktív módon" beavatkoznak az oroszországi elnökválasztási kampányba - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő csütörtöki moszkvai sajtótájékoztatóján.
 

Oroszországban robbantott volna, likvidálták

Fotó: Shutterstock illusztráció

Likvidálták az Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezet egy tagját, aki arra készült, hogy az oroszországi elnökválasztás napján merényletet hajtson végre Nyizsnyij Novgorodban - közölte weboldalán az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) társadalmi kapcsolatokért felelős központja.