Jelenlegi hely

emmi

Kiemelt cél a nyugdíjasok támogatása

Fotó: MTI, archív

Kiemelt cél a nyugdíjasok támogatása - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A haza visszahívó ereje

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

A fejlett világ egésze azzal küzd, hogy nem születik elég gyermek. Ami nem jellemző máshol, az a válaszunk: mi azt mondjuk, foglalkozzunk érdemben ezzel a problémával, nézzük meg az okait annak, miért van negyedik évtizede demográfiai válság Magyarországon, és ne kívülről próbáljuk pótolni azt, ami belülről hiányzik, és ami belülről is pótolható lenne – mondta a Demokratának Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Százezer diákhitelesen segít a kormány

Fotó: MTI archív

Mintegy százezer embert érinthet a diákhitel-tartozás felfüggesztéséről, illetve elengedéséről szóló kormánydöntés - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

A magyar megoldások eredményesek

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma tájékoztatása szerint Magyarországon a 2015-ös adatokhoz képest negyedével csökkentek az egészségügyi ellátással közvetlen összefüggésben kialakuló járványok száma.

A mentőszolgálat helyzete nemzetstratégiai kérdés

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az Országos Mentőszolgálat helyzete nemzetstratégai kérdés, és a mentődolgozókat jobban meg kell becsülni - mondta az emberi erőforrások minisztere hétfő reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.