emmi

Bevált a hatalom megosztása

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

A kancellári rendszer bevezetésével egyenesbe került az egyetemek és a főiskolák addig sok problémával küzdő gazdálkodása, de ahogy prof. dr. Bódis József, az Emmi oktatásért felelős államtitkára, orvos, egyetemi tanár mondja, vannak még finomhangolásra váró kérdések a rendszerben. Mivel teljes rálátása van a területre, és ismeri a folyó mindkét partját, vele beszélgettünk a témáról.

Jó irányban haladunk

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Pártpreferenciáktól függetlenül örömteli meglepetésként fogadták az emberek a miniszterelnök által bejelentett hétpontos családvédelmi akciótervet. A Nézőpont Intézet kutatása szerint kétharmados többség áll a kormányzati elképzelések mögött. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárral arról beszélgettünk, várható-e, hogy az új támogatási formák segítségével kilábaljunk a demográfiai hullámvölgyből.

Esély az önálló életre

Kategória: 
Fotó: Vogt Gergely/Demokrata

A kormány azokat a fogyatékosságügyi programokat, illetve támogatásokat részesíti előnyben, amelyek önálló döntések meghozatalához, önálló jövedelemhez, végső soron pedig önálló életvitelhez segítik az érintetteket – nyilatkozta lapunknak Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára. Az elmúlt kilenc évben 18-ról 40 százalékra nőtt a megváltozott munkaképességűek között azok aránya, akik meg tudtak jelenni a munkaerőpiacon. Növekvő foglalkoztatásuk a munkaerőhiányt is megoldhatja.

Jogi lépéseket fontolgat az Emmi

Kategória: 
Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) jogi lépéseket fontolgat a szocialista Bangóné Borbély Ildikóval szemben, aki szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hazudott a kardiológiai intézetből elbocsátott szívsebész betegének halála miatt lefolytatott vizsgálatról. Az ellenzéki párt újból feljelentést tesz az ügyben.

Oldalak