Jelenlegi hely

emmi

Novák Katalin az ellenzék támadásaira reagált

Képernyőfotó: TV2 Tények Extra

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Tények Extra vendége volt péntek este. A műsorban szóba került a nyugdíjasoknak hamarosan kézbesítendő Erzsébet-utalvány és a nemrég bejelentett téli rezsicsökkentés, valamint az ezeket érintő ellenzéki vádak.

Egyszerűbb és gyorsabb lesz a csok igénylése

Fotó: T. Szántó György/Demokrata, archív

Egyszerűbb és gyorsabb lesz a családi otthonteremtési kedvezmény, a csok igénylése március 15-étől, és még több család számára lesz elérhető - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A házasság reneszánszát éli

Fotó: T. Szántó György/Demokrata, archív

A házasság nem ment ki a divatból, Magyarországon reneszánszát éli, a fiatalok bátrabban mernek tervezni, kiszámíthatóbbnak, biztonságosabbnak érzik a jövőjüket - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára szerdán egy csepeli sajtótájékoztatón, amelyen egy civil szervezet azt ünnepelte, hogy egy éve indította el jegyescsomagját.

Felére csökkent az elvándorló orvosok száma

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Az elmúlt években felére csökkent az országból elvándorló orvosok száma, míg 2011-ben több mint 800 orvos kért külföldi munkavállalási engedélyt, 2016-ban már 400-nál is kevesebb - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Elindult a babacsomagprogram

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Elindult a 2 milliárd 121 millió forint összértékű, elsősorban a hátrányos helyzetű édesanyákat és családjukat segítő babacsomagprogram - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára Ófehértón szerdán.