Jelenlegi hely

építőipar

Nő az építőipari beruházások száma

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A magyar gazdaság és építőipar az elmúlt esztendőkben életre kelt, egy év alatt 27 százalékkal nőttek az építőipari beruházások - értékelte Puskás Imre, a Fidesz szóvivője pénteken a közmédiának a legfrissebb adatokat. 
 

Töretlen az építési kedv Magyarországon

Fotó: MTI, archív

Előreláthatóan jövőre is erős évet zár majd az építőipar - mondta Balogh László, az Ingatlan.com munkatársa kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Rekordot dönt az építőipar

Fotó: MTI, archív

Az építőipar tavalyi teljesítményével megismételheti, és túl is szárnyalhatja a 2015-ös rekordot - mondta Balogh László az ingatlan.com vezető elemzője az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

A Brexit után is kell a külföldi munkaerő

Fotó: MTI, archív

A brit építőipar legnagyobb szakmai és érdekképviseletei szervezetei arra figyelmeztették szerdán a brit kormányt, hogy az ágazatnak a brit EU-tagság megszűnése után is szüksége lesz az uniós országokból, köztük a közép- és kelet-európai tagországokból érkező szakképzett munkavállalókra.

Rekordtempó az építőiparban

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

A KSH jelentése szerint az év első hét hónapjában 26,2 százalékkal nőtt az építőipari termelés volumene 2016 azonos időszakához képest. Tavaly az uniós pénzek átmeneti hiánya miatt visszaesést mutattak a számok, az idei adatok azonban ezt bőven kompenzálják, sőt, a tempó az eddig legkiemelkedőbb 2014-est is meghaladja.