Jelenlegi hely

építőipar

Újra száguld az építőipar

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

22,1 százalékkal haladta meg áprilisban az építőipar teljesítménye az egy évvel korábbit. Az év többi hónapja is hasonló fellendülést hozott, a leggyengébb január is 17, a legerősebb március pedig 33 százalékkal múlta felül a korábbi időszakot. A bővülés egyelőre a tavalyi visszaesést kompenzálja, ugyanakkor 17 éve nem látott erős tempót jelent.

Letették a Mapei új gyárépületének alapkövét

Az építőipari segédanyagokat gyártó és forgalmazó Mapei Kft. 2,4 milliárd forintból bővíti sóskúti gyárát és raktárát, a beruházás alapkövét szerdán tették le.

Közel kétszer annyi lakásépítési engedély

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Az első negyedévben 9525 lakás építésére kértek engedélyt, ami közel duplája az előző év hasonló időszakában tapasztaltnak, és 47 százalékkal emelkedett a használatba vett lakások száma is. A kiadott lakásépítési engedélyek már tavaly is közel háromszorosra nőttek, a bővülés nagyjából együtt mozog a csokigénylések alakulásával.

Az építőiparban idén megindulhat a régen várt növekedés

Az építőipari termelés februári adata azt mutatja, hogy idén magára találhat az ágazat, az év első két hónapjának építőipari eredményei jól alakultak, így megindulhat az építőiparban a régen várt növekedés idén - mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagálva csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Varga Mihály: az építőipar teljesítménye januárban „szinte kilőtt”

Fotó: shutterstock.com, archív, illusztráció

Az építőipar januári teljesítménye „szinte kilőtt”, emögött a tavaly indított beruházásösztönző lépések húzódnak meg, amelyek jelentősen hozzájárulnak az idén az építőipar bővüléséhez - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön az M1 aktuális csatornán az januári építőipari adatokat kommentálva.