Jelenlegi hely

Erdély

Elutasította a román szenátus a tervezetet

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Elutasította a kétkamarás bukaresti parlament szenátusa hétfőn azt a törvénytervezetet, amely hivatalos ünneppé nyilvánítaná március 15-ét a romániai magyarok számára.

Román képviselő: székelyek nem léteznek

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Székelyek nem léteznek és Székelyföld sem - állította hétfőRazvan Rotaru, a bukaresti kormány vezető erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) Botosani megyei képviselője, hozzátéven közreadott közleményében , hogy pártja számára kizárólag Románia létezik, és a PSD sosem támogatná valamely régió autonómiáját.

Természetes a közös fellépés

Fotó: MTI, archív

Teljesen természetes és normális, hogy Magyarország és Románia közösen lép fel az ukrán oktatási törvény módosítása ügyében - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfői kolozsvári látogatásáról beszámolva az MTI-nek.

Elég erősek vagyunk

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Magyarország ma már lélekben és testben is elég erős ahhoz, hogy felelősséget vállaljon az erdélyi magyarokért is - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az erdélyi Szászfenes református templomának vasárnapi avatóünnepségén.

A jövőt magyar nyelven írják

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A nemzeti büszkeség kora következik az egész Kárpát-medencében - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Kolozsváron, a reformáció 500. évfordulójára szervezett jubileumi év legnagyobb erdélyi rendezvényén, ahol a legszorosabb értelemben vett lelkipásztori szolgálatot fogalmazott meg elvárásként a teológus ifjúság számára.