Jelenlegi hely

Erdély

Megmenekül a pusztulástól a Hunyadiak ősi fészke

Örömteli hír látott napvilágot: az Európai Unió pénzforrásaiból felújítják a vajdahunyadi várat.

Strasbourgban védenék meg a csíkszeredai Városháza feliratot

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordulnak az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) csíkszeredai önkormányzati képviselői, hogy megvédjék a polgármesteri hivatal homlokzatán magyarul olvasható Városháza feliratot, amelynek eltüntetésére jogerős bírósági végzés kötelezi az önkormányzatot - közölte szerdai számában az erdélyi Krónika.

Medvetámadás egy ratosnyai ház udvarán

Medve támadt kedd délután egy a szülői háza udvarán játszó 12 éves kislányra az erdélyi Ratosnyán (Rastolita) - közölte az Agerpres hírügynökség. A mellkasán megkarmolt kislányt a szászrégeni kórházba szállították, állapota stabil, nem szenvedett súlyos sérüléseket.

Ezért olyan szépek a csángó lányok

Igaz, a húsvét elmúlt már, de még mindig óriási népszerűségben örvend az alábbi videó, amit több mint 200 ezren tekintettek meg ez idáig.

"Kitavaszodhat” a magyar-román viszonyban

Fotó: MTI, archív

"Olvad a jég" a román-magyar viszonyban, a kölcsönös tisztelet és érdekek alapján "kitavaszodhat" - hangsúlyozta Németh Zsolt (Fidesz), az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Székelyudvarhelyen zajló 5. kongresszusán mondott köszöntőjében.