Jelenlegi hely

erőszak

Migráns kínzott migránsokat

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Egy olasz bíróság életfogytiglanig tartó börtönbüntetésre ítélte azt a 22 éves szomáliai férfit, aki migránsokat erőszakolt és gyilkolt meg - írja a brit The Telegraph.

Megszűnnek a korlátok

Fotók: MTI, archív, illusztráció, szerk.

„A migránsok kiszakadnak megszokott környezetükből: az iszlám vallásjog hatálya és a rokonság ellenőrzése alól, és egyszerűen elszabadulnak az indulataik” – tudtuk meg Németh Pál iszlámkutatótól, akit arról kérdeztünk, miért fordul elő olyan gyakran nemi erőszak a migránsok körében, és van-e köze ehhez vallásuknak vagy anyagi helyzetüknek.

Állandósult az erőszak Európában

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A tömeges bevándorlás óta az erőszak állandósult Európában - hangsúlyozta a Fidesz a két éve történt röszkei zavargásra emlékeztető közleményében.

Merkel: fellépünk az erőszakoskodó migránsokkal szemben

Kemény fellépést ígért Angela Merkel német kancellár a nőkkel erőszakoskodó bevándorlókkal szemben szerdán egy választási gyűlésen a bajorországi Rosenheimben, amelynek térségében a hatóságok szerint a napokban egy elutasított menedékkérő megtámadt egy nőt.

Megtámadtak Berlinben egy embert, mert keresztet viselt

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Megtámadtak Berlinben egy fiatalembert, mert nyakláncán keresztet viselt - jelentette a Die Welt című német lap a hírportálján.