Jelenlegi hely

EU

Juncker: a kevesebb menekültet befogadó államok tegyenek többet a külső határok védelméért

Fotó: http://www.shutterstock.com

A menekültek európai uniós tagországok közötti elosztását szolgáló kvótarendszer révén „kevesebb menekültet” befogadó államok tegyenek többet az uniós külső határok védelméért - mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy hétfői német lapinterjúban.

Merkel: az EU a britek távozása után is erős marad

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az Európai Unió az Egyesült Királyság távozása után is egyedülálló értékközösség és a világ egyik legerősebb gazdasági térsége marad - hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár a német szövetségi törvényhozás alsóházában (Bundestag).

Erdogan: Törökország átgondolja az EU-csatlakozás kérdését

Törökország átgondolja álláspontját az európai uniós csatlakozás kérdésében, ha az EU tovább várakoztatja és bizonyos tagállamok kitartanak jelenlegi ellenséges mentalitásuk mellett - nyilatkozta a török elnök kedden ankarai palotájában.

A máltai EU-elnökség anyagilag ösztönözné a menedékkérők befogadását

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az Európai Unió soros elnökségét betöltő Málta új javaslata szerint a tagországok kormányai 60 ezer eurós támogatásban részesülnének minden olyan menedékkérő után, akit az áthelyezési kvótákon felül fogadnak be, és ugyanennyit kellene fizetniük az esetleges elmaradásaik után - közölték diplomáciai források hétfőn.

Kövér László: erős és egyenrangú tagállamokra van szükség

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata, archív

„Az erős Európai Uniót az erős és egyenrangú tagállamok teremtették meg és ennek a jövőben is így kell maradnia” - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke, az EU-tagállamok parlamenti elnökeinek találkozóján hétfőn Pozsonyban.