Jelenlegi hely

EU

Juncker: a kevesebb menekültet befogadó államok tegyenek többet a külső határok védelméért

Fotó: http://www.shutterstock.com

A menekültek európai uniós tagországok közötti elosztását szolgáló kvótarendszer révén „kevesebb menekültet” befogadó államok tegyenek többet az uniós külső határok védelméért - mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy hétfői német lapinterjúban.

Az EU Alapjogi Ügynökségének igazgatója aggódik

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége is osztja a magyar civil törvénnyel kapcsolatos „komoly” aggályokat - mondta Michael O'Flaherty, a szervezet igazgatója az Euractiv brüsszeli hírportálnak adott hétfői interjújában.

Kényszerkvóta

Fotó: MTI, archív

Kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen az Európai Bizottság, mondván, hogy nem hajtják végre a kötelező uniós menekültkvótákról szóló döntést. A procedúrát azóta számos európai politikus elítélte, megindítása ugyanakkor azt mutatja, Brüsszelben már a látszattal sem törődnek, nyíltan kettős mércét alkalmazva akarják kierőszakolni a migránsok szétosztását.

Egyre nagyobb a szakadék

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Egyre többször hangzik el, hogy a brüsszeli elit elszakadt a valóságtól, és az olyan életbevágó kérdésekben, mint például a migrációs válság, nem képviseli a hétköznapi emberek véleményét. Egy friss kutatás most rámutatott, hogy ez valóban így is van, a szakadék igencsak elmélyült az elit és az átlagemberek világa között.

Jean-Claude Juncker elégedetlen

Fotó: MTI, archív

A szolidaritás nem egyirányú, mindenkinek ki kell vennie belőle a részét, ezért az Európai Bizottság mindent megtesz és később is meg fog tenni az ezzel összefüggő megállapodások betartása érdekében - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az európai uniós végrehajtó testület elnöke Brüsszelben, az uniós parlament migrációs konferenciáján szerdán.