Jelenlegi hely

Európa

Nem sok jót ígér az afrikai népességrobbanás

Fotó: MTI, archív

Olyan "népesedési spirálban" van Afrika, amiből semmi jó nem származhat - mondta Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Kína prosperáló Európát szeretne látni

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kína prosperáló Európát szeretne látni, támogatja az európai integrációs folyamatokat, és azoknak az államoknak a fejlődését is, amelyek uniós tagok kívánnak lenni - hangsúlyozta Li Ko-csiang kínai miniszterelnök hétfőn a Kína-Kelet-Közép-Európa csúcstalálkozón tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.

Mindennapossá váltak a migráció negatív hatásai

Fotó: MTI, archív

Európában mindennapossá váltak a 2015 óta tartó migrációs folyamat negatív hatásai - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Komoly veszélyt jelentenek a visszatérők

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint bár nem mindenki terrorista, aki az Iszlám Állam oldalán harcolt, hiszen sokan csalódottan térnek vissza Európába, a folyamat ennek ellenére komoly veszélyt jelent.

Európa külső határai legyenek zárva

Fotó: MTI archív

A magyarok azt akarják, hogy Európa külső határai legyenek zárva, a belső határai pedig továbbra is nyitottak - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, a Duna Régió Stratégia 6. éves fórumát megnyitó beszédében.