Jelenlegi hely

Európa

Európának minden eddiginél fontosabb a határvédelem

Fotó: MTI, archív

A külső határok megvédése minden eddiginél fontosabb érdeke és feladata Európának - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-nek.

Németország példát vehetne Magyarországról

Fotó: MTI, archív

Martin Hess német parlamenti képviselő szerint a magyar választás nem közömbös Európa számára, különösen a migrációs politika tekintetében.

Sorsdöntő év Európa számára

Fotó: MTI/EPA/Omer Messinger

Európa sorsdöntő évének nevezte 2018-at Orbán Viktor szerdán Berlinben, a legnagyobb német cégek vezetői előtt tartott előadásában. A kormányfő hangsúlyozta, hogy most kell megvédeni a schengeni rendszert, "ha meg akarjuk őrizni, sőt növelni akarjuk versenyképességünket".

Európát újra erőssé kell tenni

Fotó: MTI, archív

Európát újra erőssé és versenyképessé kell tenni, és ennek egyik legfőbb kulcsa a visegrádi országok és Németország gazdasági együttműködése - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Berlinben Sigmar Gabriel német külügyminiszterrel folytatott megbeszélése előtt.

Újabb biztonsági kihívás

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Újabb, súlyos veszélyt jelentenek Európa számára a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet visszaáramló harcosai - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.