Jelenlegi hely

Európa

Európa problémáit belülről kell megoldani

Fotó: MTI archív

 

Az európai emberek "helyzetbe hozásával", nem pedig kívülről kell megoldani a demográfiai és gazdasági problémákat - hangsúlyozta a Kossuth rádió 180 perc című műsorában csütörtök reggel a kormányszóvivő.

Igazi Európa és Tév-Európa – konzervatív kiáltvány

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

Az igazi Európa és Tév-Európa címmel jelent meg európai konzervatív gondolkodók egy csoportjának kiáltványa – adta hírül a Mandiner.

Érvénytelenítették az elmarasztaló ítéletet

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Másodfokon érvénytelenítette az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) a Magyarországot a nyugdíjtörvény egyes rendelkezései miatt korábban elmarasztaló ítéletet, kimondva, hogy a vitatott szabályok nem jogsértőek - közölte a strasbourgi székhelyű törvényszék kedden.

Orbán Viktor: Magyarország Európát is védi

Hazánk nemcsak saját magát, hanem Európát is védi az illegális bevándorlók áradatával szemben - áll abban a levélben, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök írt Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének, azt kérve, hogy a brüsszeli testület 50 százalékban járuljon hozzá a magyar határvédelmi költségekhez, s amelynek teljes szövegét Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken bocsátotta az MTI rendelkezésére.

Sumák ősz

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

A BKK elleni támadások után a vízellátásban, a gázellátásban, a szemétszállításban is jöhetnek zavarkeltő akciók, amelyek célja a kormányba vetett bizalom megingatása. Földi László, a főpolgármester új biztonságpolitikai szakértője úgy véli: bizonyos társadalmi csoportok a társadalom szétzilálására törekednek, például az emberi és kisebbségi jogok fetisizálásával, a bűnök és devianciák iránti parttalan toleranciával.