Jelenlegi hely

Európa Tanács

ET: legális migrációs csatornák kellenek

Fotó: Shutterstock illusztráció

A migráció kihívásának sikeres kezeléséhez világos, elvi alapokon álló és átfogó megközelítésre van szükség - hangsúlyozta hétfőn közzétett jelentésében Tomas Bocek, az Európa Tanács (ET) főtitkárának migráció- és menekültügyi különleges képviselője.

Fellélegezhetnek a határon túli magyarok

Fotó: Shutterstock illusztráció

Az Európa Tanács elfogadta a regionális és kisebbségi nyelvek védelmével és támogatásával foglalkozó jelentést, amely kiemelkedő jelentőségű a határon túl élő kisebbségek megsegítése szempontjából - mondta Hoffmann Rózsa KDNP-s országgyűlési képviselő az MTI-nek kedden Strasbourgból telefonon nyilatkozva.

ET-biztos: nem kellene korlátozni a menekültek családegyesítését

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A menekültek családegyesítését egyre szigorúbban szabályozó európai törvények gyakran nem felelnek meg az emberi jogi előírásoknak, ezen korlátozások mihamarabbi felszámolása az érintetteknek és a befogadó társadalmaknak egyaránt hasznára válna - foglalt állást Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosa.

Az Európa Tanácsnak is beszólt Ukrajnának

Fotó: MTI archív

 

Az új ukrán oktatási törvény nem teremt megfelelő egyensúlyt a nemzeti kisebbségek nyelve és az ország hivatalos nyelve között, a szabályozás ilyen formájában nagyban akadályozza a nemzeti kisebbségek anyanyelven történő tanítását - jelentette ki Andres Herkel észt néppárti képviselő, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének (PACE) az ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatos vitájának jelentéstevője csütörtökön Strasbourgban.

Ingyenes wifi-pontok Európa-szerte

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta, hogy az unió a városházákon, könyvtárakban, parkokban és egyéb nyilvános helyeken elérhető ingyenes wifi-hozzáférési pontok létesítését finanszírozza - közölte a testület sajtószolgálata hétfőn.