Jelenlegi hely

Európa Tanács

ET-biztos: nem kellene korlátozni a menekültek családegyesítését

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A menekültek családegyesítését egyre szigorúbban szabályozó európai törvények gyakran nem felelnek meg az emberi jogi előírásoknak, ezen korlátozások mihamarabbi felszámolása az érintetteknek és a befogadó társadalmaknak egyaránt hasznára válna - foglalt állást Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosa.

Az Európa Tanácsnak is beszólt Ukrajnának

Fotó: MTI archív

 

Az új ukrán oktatási törvény nem teremt megfelelő egyensúlyt a nemzeti kisebbségek nyelve és az ország hivatalos nyelve között, a szabályozás ilyen formájában nagyban akadályozza a nemzeti kisebbségek anyanyelven történő tanítását - jelentette ki Andres Herkel észt néppárti képviselő, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének (PACE) az ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatos vitájának jelentéstevője csütörtökön Strasbourgban.

Ingyenes wifi-pontok Európa-szerte

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta, hogy az unió a városházákon, könyvtárakban, parkokban és egyéb nyilvános helyeken elérhető ingyenes wifi-hozzáférési pontok létesítését finanszírozza - közölte a testület sajtószolgálata hétfőn.

Aggódik az Európa Tanács

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az Európa Tanács kínzásellenes bizottsága (CPT) ma közzétett jelentésében aggodalmát fejezte ki az égei-tengeri görög szigeteken menedékkérők számára létesített regisztrációs pontokon (hot spotok) elhelyezettek helyzete miatt. Kiemelték, hogy különösen aggályos a felnőtt kísérő nélkül érkezett gyermekek ellátása.

A Magyar Helsinki Bizottságot emberi jogi díjra jelölték

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Magyar Helsinki Bizottság is bekerült a Vaclav Havel egykori cseh elnökről elnevezett emberi jogi díj három jelöltje közé - közölte az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) kedden.