Jelenlegi hely

Európai Parlament

Elképesztő, hogy védelmükbe vesznek egy terrorizmusért elítélt migránst

Fotók: MTI, archív, szerk.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint elképesztő, hogy az uniós szerződés hetedik cikke szerinti eljárás Magyarország elleni megindításának előkészítéséről szóló határozatban az Európai Parlament (EP) menteget és védelmébe vesz egy terrorizmus miatt elítélt migránst.

Orbán Viktor: "Soros-jelentés" készül

Fotó: MTI, Máthé Zoltán

Egy elhibázott politika lenyomatának nevezte az Európai Parlament Magyarországgal szembeni szerdai határozatát Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint valójában egy "Soros-jelentés" elkészítéséről van szó.

Nem kell módosítani a felsőoktatási törvényt

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az oktatásért felelős államtitkár szerint szerdán politikai döntés született az Európai Parlamentben, és nem kell miatta módosítani a felsőoktatási törvényt.

Nincs meg a brüsszeli többség az eljárás megindításához

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az előző napi szavazati arányok alapján nem kapna többséget az európai parlamentben az a kezdeményezés, hogy indítsák meg az uniós szerződés hetedik cikkelye szerinti eljárást Magyarország ellen - hangsúlyozta az M1 aktuális csatorna műsorában Tóth Norbert nemzetközi jogász.

Szigorú eljárás várhat Magyarországra

A magyarországi helyzetről beterjesztett két határozattervezet közül a szigorúbbat fogadta el szerdán az Európai Parlament (EP) plenáris ülése, amelynek értelmében a testület elkezdi előkészíteni az uniós szerződés hetedik cikke szerinti eljárás megindítását Magyarországgal szemben.