Jelenlegi hely

Európai Parlament

Jobban ki kellene használni a Lisszaboni Szerződésben rejlő lehetőségeket

Ha az Európai Unió hatékonyabb kíván lenni és vissza kívánja szerezni az állampolgárok bizalmát, valamint ellenállóbbá tenné az euróövezetet, akkor jobban ki kell használnia a Lisszaboni Szerződésben rejlő lehetőségeket és alapvető belső reformokat kell végrehajtania - tájékoztatott az Európai Parlament plenáris ülésének Európa jövőjéről tartott vitájának konklúziójáról az uniós parlament sajtószolgálata csütörtökön.

Új terrorellenes szabályokat fogadott el az Európai Parlament

Az Európai Parlament új terrorellenes intézkedéseket fogadott el a külföldi harcosok és magányos elkövetők ellen, valamint fokozott határellenőrzést írt elő a külföldi harcosok megállítására - közölte az uniós parlament sajtószolgálata csütörtökön.

Visszafizettetik a jogtalanul felvett uniós pénzeket

Nincs szükség az Európai Parlament (EP) azon döntésének felfüggesztésére, amelynek értelmében a francia Nemzeti Front (FN) három képviselőjének, köztük Jean-Marie Le Pen korábbi pártelnöknek vissza kell fizetnie az asszisztenseik után jogtalanul felvett uniós pénzeket - mondta ki csütörtökön az Európai Unió Bírósága.

Jóváhagyták a Kanadával kötött megállapodást

Jóváhagyta az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi megállapodást (CETA) az Európai Parlament, az egyezményt 408 igen szavazattal, 254 ellenében, 33 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők a testület szerdai strasbourgi plenáris ülésén.

Az EP alelnökké választotta Pelczné Gáll Ildikót

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az Európai Parlament (EP) egyik alelnökévé választották Pelczné Gáll Ildikó fideszes képviselőt a testület strasbourgi plenáris ülésén csütörtök délelőtt.