Jelenlegi hely

Európai Parlament

Felgyorsult a Soros-terv végrehajtása

Fotó: MTI, archív

A legutóbbi nemzeti konzultáció alatt felgyorsult a "Soros-terv" végrehajtása, ezt bizonyítja, hogy az Európai Parlament egyre nyíltabban képviseli bevándorláspárti és a felülről nyitott kvótarendszer melletti álláspontját - mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán szerdán.

Háborognak Tusk szavai miatt

Fotó: MTI, archív, szerk.

Számos képviselő bírálta az Európai Parlament (EP) szerdai plenáris ülésén, hogy Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke „hatástalannak” és „rendkívül megosztónak” nevezte a kötelező menekültügyi kvótákat egy frissen közzétett dokumentumban.

Benyújtották a határozati javaslatot

Fotó: MTI, archív

Országgyűlési határozati javaslatot nyújtottak be a kormánypártok az Európai Parlament Soros-terv végrehajtásárra vonatkozó határozatával szemben - mondta Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

"Határok nem fogják megakadályozni a migrációt"

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Európa migrációs kontinens, sem határok, sem kerítések nem fogják megakadályozni a menekülteket, hogy ide jöjjenek - jelentette ki Tanja Fajon szlovén európai parlamenti képviselő, az európai Szocialisták és Demokraták képviselőcsoport alelnöke az M1 aktuális csatornának adott nyilatkozatában, amelyben arról is beszélt, hogy nacionalista és populista retorikának tartja a migráció és a terrorizmus összekapcsolását.
 

Magyar baloldali EP-képviselők is megszavazták

Fotó: MTI, archív

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint szomorú, hogy magyar baloldali európai parlamenti képviselők is megszavazták a „Soros-terv” pontjait.