Jelenlegi hely

Európai Parlament

A médiaszabadság helyzetét bírálták

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Komoly aggodalomra ad okot a médiaszabadság és -pluralizmus helyzete Magyarországon egy friss tanulmány szerint, amelyet az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi bizottságának (LIBE) ülésén ismertettek Brüsszelben.

Juncker nevetségesnek nevezte az üres EP-t

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Nevetségesnek és komolytalannak nevezte Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlamentet, mert a máltai soros elnökségről szóló uniós vitán szinte teljesen üres volt a strasbourgi ülésterem.

Koszovó elismerését szorgalmazzák az EP képviselők

Az Európai Unió öt tagállama még nem ismerte el Koszovót független államként, pedig az segítené az országot az európai integrációban és előnyös lenne a szerb kapcsolatok normalizálódása szempontjából - szögezték le az Európai Parlament képviselői strasbourgi plenáris ülésükön elfogadott állásfoglalásukban szerdán.

Brüsszel terroristákat vesz pártfogásába

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Fidesz szerint az Európai Parlament (EP) nyomást akar gyakorolni a magyar igazságszolgáltatásra, és egy terrorista kiszabadítására akarja rávenni Magyarországot.

Szanyi Tibor: Orbán Viktor sötét emlékeket idéz fel

Fotó: MTI, archív

Az antiszemitizmus erősödése határozottabb európai uniós válaszokat követel, hatékonyabb felelősségre vonásra és nemzetközi együttműködésre van szükség - állapították meg az Európai Parlament (EP) képviselői brüsszeli plenáris ülésükön elfogadott állásfoglalásukban csütörtökön.