Európai Parlament

Felértékelődhet a Fidesz szerepe

Kategória: 
Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Matteo Salvini olasz belügyminiszter azt a célt tűzte ki, hogy létrehozza a hasonló gondolkodású nacionalista pártok páneurópai szövetségét az Európai Parlamenti választásokra. Kiszelly Zoltán politológus a Kossuth Rádióban úgy vélekedett: Magyarország és a Fidesz szerepe is felértékelődhet a 2019-es európai parlamenti (EP) választásra.

Kvíz: Magyarország elleni támadások az Európai Parlamentből

Kategória: 

Folytatódik a Demokrata.hu politikai kvízjátéksorozata. Ebben a kvízben európai parlamenti képviselőkkel kapcsolatos kérdéseket teszünk fel a Sargentini-jelentés elfogadásának apropóján. Kérdésenként ismét négy opció közül választhat, a gondolkozásra annyi időt szán, amennyit csak szeretne. Az aktuális kérdés megválaszolása után automatikusan jön a következő kérdés.

Ujhelyi élteti a Sargentini-jelentést

Kategória: 
Fotó: MTI, archív, illusztráció

Amikor az Európai Parlament és az európai közösség a magyarországi jogtiprásokat, a demokratikus intézményrendszer leépítését és az állami szintű korrupciót kéri számon, akkor a magyar állampolgárokat védi a "Fidesz hatalmi gátlástalanságával szemben" - írta Ujhelyi István (MSZP) európai parlamenti képviselő szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hétfőn szavaznak a Sargentini-jelentésről

Kategória: 
Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Jövő hétfőn szavaz a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló különjelentésről az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) - közölték a testület szerda délutáni brüsszeli ülésén, amelyen a dokumentumhoz benyújtott mintegy 260 módosító indítványról tárgyaltak.

Oldalak