Európai Unió

Az afrikai migrációs hullám megfékezését sürgették

Kategória: 

Fokozni kell az erőfeszítéseket a migrációs hullám, és különösen az Afrikából érkező bevándorlóáradat megfékezése, illetve a jogosulatlan menedékkérők visszaküldése érdekében - hangsúlyozták az európai uniós állam- és kormányfők brüsszeli csúcstalálkozójának első, csütörtöki napján az ebben a témában elfogadott zárónyilatkozatban.

Migránspolitikától a brit kilépésig

Kategória: 

A németországi események visszavonhatatlanul bebizonyították, hogy a bevándorlási hullám minden idők legsúlyosabb terrorfenyegetettségét okozta Európában, és hogy az eddig tabuként kezelt integrációs politikák egy része is megbukott. Most már Európa biztonsága és az európai életforma túlélése a tét. Az európai vezető politikusoknak végre az európai emberek biztonságát kellene szem előtt tartani – mondta a Demokratának Szijjártó Péter.

Egy összeesküvés vége?

Kategória: 
Fotó: MTI/EPA

Ingoványos talaj a tervezett elavulás, de szilárdul: nemrég még szinte összeesküvés-elmélet volt, mára azonban olyan szembetűnő méreteket öltött, hogy nehezen, de elindult ellene konkrét és hivatalosabb formákat is öltő tiltakozás. A franciák törvényt hoztak, az olaszok büntettek, az Európai Unió javaslatokat fogalmaz meg, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Fenntarthatóság Felé Egyesület pedig kampányol. Bizonyítani nehéz, ráadásul a gazdasági rendszerünk alapját adja, viszont jó hír, hogy már vannak alternatívák.

Oldalak