fejlesztés

Magyarország óriási fejlesztést valósít meg Ugandában

Kategória: 
Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Magyarország történetének legnagyobb, 5,1 milliárd forint értékű külföldi fejlesztési programját valósítja meg Ugandában, közösen a kelet-afrikai ország vezetésével annak érdekében, hogy az itt élő és az ide menekült emberek helyben megtalálják a megélhetést, ne kelljen Európába vándorolniuk - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-nek Kampalából nyilatkozva.

Dinamikus Nyíregyháza

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

A másfél évtizeden át baloldali vezetésű Nyíregyházát sokáig a legszegényebb megyeszékhelyek között emlegették. Ám a 2010-es önkormányzati választások óta a település igyekszik kilépni addigi értelmetlen sodródásából, a Modern városok program pedig további dinamikát adott a fejlődésének. Nyíregyházán jelenleg tíz MVP-s program fut, és a fejlődést mutatja az is, hogy a 2010-ben mért tízszázalékos munkanélküliségi ráta napjainkra 3,4 százalékra csökkent.

Újabb jelentős beruházás valósul meg

Kategória: 
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Tovább fejleszti autóipari elektronikai alkatrészeket gyártó hatvani telephelyét a Bosch csoport, a Robert Bosch Elektronika Kft. A 9,6 milliárd forintos beruházás során a vállalat új, korszerűbb gyártást szolgáló eszközöket szerez be - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

Oldalak