Jelenlegi hely

felsőoktatás

Az aranykor krónikája – Hatékony oktatás

Fotó: MTI, archív

A Fidesz–KDNP-kormány hangsúlyozott célja a munka- és tudásközpontú társadalom létrehozása. A széles körű reformok az alapképzéstől a felsőoktatásig és szakképzésig, iskolák külső és tartalmi korszerűsítésén át az egész rendszert új alapokra helyezték, visszaadva a pedagóguspálya megbecsültségét.

Magyarország egyre biztosabb jövőképet nyújt

Fotó: MTI, archív

Magyarország egyre biztosabb jövőképet tud minden fiatal számára nyújtani - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az Educatio oktatási szakkiállítás megnyitóján, csütörtökön Budapesten.

Folytatódik a béremelés

Fotó: MTI, archív

Januártól újabb öt százalékkal emelkedik az állami fenntartású felsőoktatási intézményekben foglalkoztatott oktatók, kutatók és tanárok garantált illetménye - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-vel.

A felsőoktatás az egyik legsikeresebb rendszerünk

Fotó: MTI, archív

A felsőoktatás az egyik legsikeresebb rendszerünk, amely iránt erős a közbizalom - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára az egyetemi és főiskolai tanári kinevezések átadásakor hétfőn Budapesten.

Nemzetközi szerződést írtak alá

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Nemzetközi szerződést írtak alá a Heilong Jiang Kínai Orvoslási Egyetem további magyarországi működéséről hétfőn Budapesten.