Jelenlegi hely

felsőoktatás

Ma is ingyenessé tenne valamit az MSZP

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Diplomát szerezni megéri, ezért a szocialisták kormányra kerülve ingyenessé tennék az első diploma megszerzését - mondta az ellenzéki párt választmányi elnöke Budapesten, sajtótájékoztatón. 

A legjobb 500 között a magyar egyetem

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Korábbi helyezésén javítva, a legjobb 500 közé került a londoni székhelyű Times Higher Education (THE) most publikált világrangsorában a Semmelweis Egyetem.

Többen jutottak be a felsőoktatásba

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Idén közel 20 ezerrel több diák folytathatja tanulmányait valamelyik hazai főiskola vagy egyetem alap- és mesterképzésein, mint tavaly. A hallgatói helyekért vívott verseny azonban még nem zárult le teljesen. Akiknek nem sikerült bekerülni az első körben megcélzott intézménybe, még választhatnak a pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett szakok között.

Az LMP még több diplomást akar

Az LMP szerint lényegesen több diplomásra lenne szükség Magyarországon az ország versenyképességének javításához és a bérek folyamatos növekedéséhez.

Nyilvánosak a ponthatárok

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási ponthatárokat szerda este a fővárosban, ezzel eldőlt, hogy a közel 106 ezer jelentkező közül hányan kerülnek be az általános eljárásban egyetemre, főiskolára.