Jelenlegi hely

Ferenc pápa

Ferenc pápa: lépjünk túl a félelmeinken!

Fotó: shutterstock.com, archív

Jogosak a bevándorlókkal szembeni félelmek, ennek azonban nem szabad gátolnia a befogadásukat - hangsúlyozta Ferenc pápa vasárnap a migránsok és menekültek világnapján a vatikáni Szent Péter-bazilikában bemutatott misén.

Migránsok befogadását sürgette Ferenc pápa

Fotó: MTI, archív

Az emberi jogok egyetemes nyilatkozatának idén esedékes hetvenedik évfordulójára emlékeztetett Ferenc pápa hétfőn, békét sürgetve a Koreai-félszigeten, éppúgy mint Ukrajnában a Szentszéknél akkreditált diplomatákhoz intézett beszédében. 

"A menekülő szent család nyomdokait követik a mai világban menekülők"

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A szent család menekülését a mai világban otthonukat és hazájukat elhagyni kényszerülő milliókéval hasonlította össze Ferenc pápa Szenteste mondott homíliájában a Szent Péter-bazilikában bemutatott szentmisén. 

Migránsoknak szentelik a béke világnapját

Fotó: MTI/EPA, archív

Számos országban politikai okokból terjesztik a migránsokkal szembeni félelmet - hangsúlyozza Ferenc pápának a január elsejei béke világnapjára pénteken kiadott üzenete, amelyet ez alkalommal a migránsoknak és menekülteknek szentelnek.

A Vatikánt fenyegeti az Iszlám Állam

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A keresztények és a Vatikán elleni fenyegetést, a pápa meggyilkolásának tervét is tartalmazza az az új videó, amelyet interneten terjeszt az Iszlám Állam (IÁ) terrorista szervezet - hozták nyilvánosságra az olasz hatóságok.