Jelenlegi hely

Ferenc pápa

Megszöktek a rabok a pápa ebédjéről

Fotó: MTI archív

 

Két rabnak nyoma veszett és még mindig nem sikerült  megtalálni őket a Ferenc pápával október elsején tartott ebéd óta, amelyet a pápa rabokkal, szegényekkel és migránsokkal töltött - jelentették be az olasz hatóságok szerdán.

Ferenc pápa: a migránsok a „remény harcosai”

Fotó: MTI/EPA pool/Tony Gentile

A menekültek gyorsabb és biztonságosabb befogadását szorgalmazta Ferenc pápa az olaszországi Cesena és Bologna városában vasárnapi látogatásán, amelynek egyik állomása egy migránstábor volt.

Ferenc pápa közbenjárást kérik katalán papok

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Több mint négyszáz katalán katolikus pap és diakónus fordult levélben Ferenc pápához közbenjárását kérve a spanyol kormánynál, hogy engedje megrendezni a katalán függetlenségi népszavazást október 1-én.

Ferenc pápa aggódik

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Aggodalmát fejezte ki az Európában tapasztalható intolerancia, diszkrimináció és idegengyűlölet miatt Ferenc pápa, hangsúlyozva, hogy a migránsokkal és menedékkérőkkel szembeni "mély zavar" a katolikus közösségekben és az európai egyházakban is érezhető.

Soros Ferenc pápa

Fotó: MTI, archív, illusztráció

IL GIORNALE
Aki nem hiszi el, hogy ez a címe Giampaolo Rossinak a jobboldali Il Giornale blogjában közölt egyedülálló írásának, íme az eredeti cím: „Papa Francesco Soros”.