Jelenlegi hely

Ferenc pápa


Ferenc pápa részvéttáviratot küldött

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Ferenc pápa együttérzését fejezte ki az olaszországi Verona közelében péntek éjszaka történt baleset minden érintettjének, az áldozatok családtagjainak és a sérülteknek. A részvéttáviratot a pápa nevében Pietro Parolin bíboros-államtitkár juttatta el Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érseknek. 

Ferenc pápa: a terrorizmus visszaél Isten nevével

Fotó: MTI, archív

Isten nevével visszélő gyilkos őrületnek nevezte a terrorizmust Ferenc pápa a Szentszéknél akkreditált diplomatáknak a Vatikánban hétfőn tartott évnyitó beszédében, amelyben korunk összes főbb aktuális problémájáról, közöttük a migrációról is szólt.

Sorban állt a pápa egy római patikában

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Egy Vatikánvároshoz közeli római gyógyszertár dolgozóinak Facebook-profilján jelent meg a hír, hogy Ferenc pápa kedden besétált a patikába és cipőt vásárolt magának. 

Ferenc pápa kiterjesztette az abortusz megbocsátásának jogát

Fotó: MTI, archív

Ferenc pápa véglegesen az összes római katolikus papra kiterjesztette hétfőn a terhesség-megszakításon átesett nők feloldozásának jogát, amely korábban csak a püspökök és a különleges gyóntatópapok kiváltsága volt.

A pápa szerint a migráció megoldása a szolidaritás

A bezárkózás nem jelent megoldást, a migrációra egyedül a szolidaritás útja a megoldás - jelentette ki Ferenc pápa a római Szent Péter téren tartott szerdai általános audiencián.