Jelenlegi hely

Ferenc pápa

Merkellel tanácskozott Ferenc pápa

Fotó: MTI/EPA/Ettore Ferrari

Afrikáról, a párizsi klímaegyezményről és multilaterális politikai és társadalmi kérdésekről is szó volt Ferenc pápa és Angela Merkel találkozóján a Vatikánban, s a német kancellár Pietro Parolin szentszéki államtitkárral is egyeztetett az aktuális nemzetközi kérdésekről.

Ferenc pápa üzent Macronnak

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Franciaország nemzeti kulturális és erkölcsi örökségének, ezen belül a keresztény hagyományoknak a tiszteletben tartását szorgalmazta Ferenc pápa az Emmanuel Macron francia elnökhöz intézett üzenetében, amelyet a Vatikán közölt honlapján.

Ferenc pápa nem aggódik

Fotó: shutterstock.com, archív, illusztráció

Zárt gépjárművel közlekedik majd Ferenc pápa Egyiptomban, de nem használ páncélozott autót - derül ki a Vatikán hétfői tájékoztatásából, amely a katolikus egyházfő április 28. és 29. közötti látogatásának programját is tartalmazza.

Ferenc pápa: elég, ha minden család egy embert befogad

Fotó: MTI, archív

A 20. és 21. században hitükért üldözött keresztényekért imádkozott Ferenc pápa a modern kor mártírjainak szentelt római templomban szombaton. Az egyházfő a vértanúkhoz hasonlította a menekülteket, és úgy vélte, nem szabad előttük bezárni a kapukat.

Ferenc pápa: a papok vigyék el az irgalmasságot a senki földjére is

Az evangélium üzenetéről, az irgalmasság erejéről és az egyház szolgálatáról beszélt Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában a nagycsütörtöki krizmaszentelő misén, amelyen a hagyomány szerint a koncelebráló bíborosokkal és püspökökkel együtt papi fogadalmát is megújította.