Jelenlegi hely

Ferenc pápa

A két pápa szemlélete különbözik

Fotók: MTI, shutterstock.com, archív, szerk.

Az emberek számára nem csupán az emigrációhoz való jogot kell biztosítani, hanem azt a jogot is, hogy ne kelljen emigrálniuk - XVI. Benedek (ma nyugalmazott, „emeritus”) pápának ezt a korábban kifejtett gondolatát veszi górcső alá az Il Giornale című olasz napilap internetes kiadásának keddi számában megjelent írása.

A Jobbik Bayer Zsolt és a Fidesz miatt szomorkodik

Fotó: MTI, archív, szerk.

A Jobbik felszólította a Fidesz-KDNP pártszövetséget, hogy foglaljon állást Bayer Zsolt közelmúltban tett „pápagyalázó kijelentése” ügyében. 

Tilos panaszkodni Ferenc pápánál

Panaszkodni tilos! - ez a felirat fogadja a látogatókat Ferenc pápánál, aki korábban is hangoztatta már, hogy örökös panaszkodás helyett tevékeny és örömteli egyházat és hívőket szeretne maga körül látni.

Merkellel tanácskozott Ferenc pápa

Fotó: MTI/EPA/Ettore Ferrari

Afrikáról, a párizsi klímaegyezményről és multilaterális politikai és társadalmi kérdésekről is szó volt Ferenc pápa és Angela Merkel találkozóján a Vatikánban, s a német kancellár Pietro Parolin szentszéki államtitkárral is egyeztetett az aktuális nemzetközi kérdésekről.

Ferenc pápa üzent Macronnak

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Franciaország nemzeti kulturális és erkölcsi örökségének, ezen belül a keresztény hagyományoknak a tiszteletben tartását szorgalmazta Ferenc pápa az Emmanuel Macron francia elnökhöz intézett üzenetében, amelyet a Vatikán közölt honlapján.