Jelenlegi hely

fiatalok

Fiatalok az interneten

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

A társadalmat alapvetően megváltoztatta a digitális forradalom, és ebben a fiatalok a legérintettebbek. A 16–19 évesek átlagosan naponta 6,9 órát vannak online, amiből 3,8 órát használják aktívan az internetet, a huszonévesek még ennél is több időre csatlakoznak fel. A gyerekek már kétéves kor alatt is fogyasztanak online médiatartalmat, és kilencévesen kezdik önállóan használni az infokommunikációs eszközöket.

Segítség a fiataloknak

Egyre népszerűbb az Ifjúsági Garancia Program, amiben a nem tanuló, nem dolgozó 25 év alattiak vehetnek részt. Idén őszig több mint 100 ezer érintettet vontak be a projektbe, ami hozzájárult ahhoz, hogy a fiatalok munkanélküliségi rátája hét év alatt a felére csökkenjen Magyarországon.

Csökkent a tizenévesek szókincse

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Több kutatás is bizonyítja, hogy a tizenéves generációnak kisebb a szókincse érzelmei kifejezésére - mondta Kalamár Hajnalka pszichológus az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

Az ifjúsági garanciaprogramot segítő honlapot indított a kormány

Képernyőfotó: http://ifjusagigarancia.gov.hu/

Ifjusagigarancia.gov.hu címmel az ifjúsági garanciaprogramot segítő honlapot indított az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) támogatásával az Új Nemzedék Központ (ÚNK) - jelentette be Novák Katalin, az Emmi család-, ifjúsági és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

„Való Világ-barométerrel” lép fel az NMHH

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

„Való Világ-barométerrel” lép fel az aggályos tartalmak tudatosítása érdekében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a http://adattar.nmhh.hu/vv/vv8 cím alatt - áll az NMHH által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.