Jelenlegi hely

fiatalok

Segítik a fiatalok boldogulását

Fotó: MTI, archívum, illusztráció

A fiataloknak lehetőségeket kell kínálni az elhelyezkedésben versenyképes bérekkel, a gyermeknevelésben és családtámogatásokban.

11 milliárd forint a vidéki fiataloknak

Fotó: T. Szántó György/Demokrata, archív

A vidéki fiatalok otthonteremtését és családalapítását segíti elő 66 településen az összesen 11 milliárd forint összértékű Esély otthon elnevezésű program - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban.

Elégedettek a fiatal városlakók

Fotó: MTI, archív

A dolgozó fiatalok majdnem fele, 44 százaléka érzi úgy, hogy megbecsülik a munkahelyén, 36 százalékuk pedig előrelépési lehetőséget is lát az őt foglalkoztató cégnél a K&H Ifjúsági Indexének legújabb felmérése szerint.

Ha majd elfogy a regiment

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Ha ma nem vagyunk észnél, néhány évtized múlva mi, keresztények itt, Európában akár kisebbségbe is kerülhetünk – mondta a Demokratának Jánosa Domokos atya, a Budapest-Felsővízivárosi Szent Anna-templom plébánosa, akivel a fiatalok neveléséről, a kereszténységhez való viszonyukról beszélgettünk.

A fiataloknak hiteles példákra van szükségük

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az emberi erőforrások minisztere szerint nagy felelősség, hogy hiteles embereket, jó példákat állítsanak a fiatalok elé, és hogy ezzel olyan értékekre tanítsák őket, amelyek nélkül a nemzet jövője elképzelhetetlen.