Jelenlegi hely

fidesz-kdnp

Ez történik majd a frakcióülésen

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Több személyi döntés is születik a Fidesz-KDNP szerdán kezdődő háromnapos frakcióülésén - például az új Fidesz-frakcióvezető személyéről, aki várhatóan Gulyás Gergely lesz. A tanácskozáson a miniszterelnök és a kormány tagjai is előadást tartanak majd, és napirenden lesz egyebek mellett a kötelező betelepítési kvóták ügye, valamint a népesedéspolitika.

Az ellenzék kész a migránsok betelepítésére

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Fidesz-KDNP szerint az Európai Bíróság kvótaperben hozott döntésére született ellenzéki reagálásokból az következik, hogy az ellenzék kész a migránsok betelepítésére.

Láss csodát, a modell működik

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Magyarország 2010-ben nagyjából úgy nézett ki, mint egy súlyosan sérült futó. Azóta viszont ez a futó meggyógyult, elkezdett edzeni, odaállt a rajtvonalhoz és egyre jobban teljesít a versenyben. Vannak viszont olyanok, akik elvont ideológiák, mint a liberalizmus, vagy éppen a konkrét ügyek, mint a kvóta elutasítása okán, vagy egyszerűen azért, mert nem tetszik nekik az az értékalapú politika, amit a Fidesz és a KDNP folytat, ezt a futót el akarják gáncsolni, akadályokat akarnak állítani elé – mondta a Demokratának Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő.

LMP: a kormány sportot űz a szentségtörésből

Fotó: MTI, archív

Az LMP tiltakozik az ellen, hogy a kormány „az egyházakat kihasználva” építené fel az általa megálmodott olimpia sportlétesítményeit - mondta Ikotity István LMP-s országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

LMP: a kormány megelőzhette volna a bajt

Fotó: MTI, archív

Az LMP országgyűlési képviselője szerint megelőzhető lett volna a magyarországi tojásszennyezés, ha az Országgyűlés kormánypárti többsége hozzájárult volna az ellenzéki tömörülés tavaszi kezdeményezéséhez.