Jelenlegi hely

film

Aki bújt, aki nem

Fotó: MTI, archív

„Ez egy vállaltan európai film, az itteni, mostani krízisről szóló látlelet” – mondta a Jupiter holdjáról Mundruczó Kornél. A rendező Cannes-ban debütált új alkotása egy csodás képességekkel bíró szír fiú és az őt megmentő magyar orvos különleges kapcsolatán keresztül mesél kapaszkodók nélküli világunkról, a csoda lehetőségéről és a megváltás reményéről.

A Kötelék nyerte a KAFF nagydíját

Wunder Judit Kötelék című rövidfilmje kapta a 13. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) nagydíját, amelyet szombaton este a kecskeméti Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban adtak át.

Új filmet forgat az Oscar-díjas magyar rendező

Elkezdte új, Sunset című filmje forgatását hétfőn Nemes Jeles László, az Oscar-díjas Saul fia rendezője. A Magyar Nemzeti Filmalap és az Eurimages támogatásával készülő magyar-francia koprodukció munkálatai augusztus 31-ig tartanak, a film 2018 nyarán kerül a mozikba - tájékoztatta a produkció kedden az MTI-t.

Jelentősen nőttek a filmes költések

Fotó: MTI, archív

A magyar filmipar tavaly 125,5 milliárd forintos költségvetéssel gazdálkodhatott, ami 75 százalékkal több az előző évinél, s több mint duplája az azt megelőző esztendőknek. A bemutatott alkotások 12 százalékkal több nézőt vonzottak a mozik jegypénztárához, beleértve az art mozik látogatóit is.

Újjászületnek a régi kedvencek

A Fábri Zoltán-életmű és Radványi Géza Valahol Európában című filmjének restaurálásával elindult a magyar filmörökség digitális felújításának hosszú távú programja a Magyar Nemzeti Filmalap igazgatóságaként működő Magyar Nemzeti Filmarchívumban.