Jelenlegi hely

film

Jelentősen nőttek a filmes költések

Fotó: MTI, archív

A magyar filmipar tavaly 125,5 milliárd forintos költségvetéssel gazdálkodhatott, ami 75 százalékkal több az előző évinél, s több mint duplája az azt megelőző esztendőknek. A bemutatott alkotások 12 százalékkal több nézőt vonzottak a mozik jegypénztárához, beleértve az art mozik látogatóit is.

Újjászületnek a régi kedvencek

A Fábri Zoltán-életmű és Radványi Géza Valahol Európában című filmjének restaurálásával elindult a magyar filmörökség digitális felújításának hosszú távú programja a Magyar Nemzeti Filmalap igazgatóságaként működő Magyar Nemzeti Filmarchívumban.

Pécsett mutatják be a Szulejmán-kutatásról készített filmet

Fotó: MTI/Sóki Tamás, archív

A pécsi Apolló Moziban tartják csütörtökön a Szász István rendezésében elkészült, a Szigetvár melletti Szulejmán-sírkomplexum feltárását bemutató, mintegy félórás dokumentumfilm premierjét - közölte Pap Norbert, a feltárás vezetője, a film producere szerdán az MTI-vel.

Szikra a tarlón

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Van, akinek a mai napig Kapa és Pepe párosa jut eszébe róla, más a Krétakör, a Bárka Színház vagy a Nézőművészeti Kft. elő­adásaiból, az elhíresült káromkodós videókból vagy a Munkaügyek című IrReality show-ból ismeri. Mucsi Zoltánnal Tóth János című új sorozatáról, az alkotás tiszteletéről és a megtörhetetlen idealizmusról beszélgettünk.

Film készül Puskás Ferencről

A leghíresebb magyar labdarúgóról, Puskás Ferencről készít filmet Andy Vajna producer és Joe Eszterhas, a világhírű magyar származású amerikai forgatókönyvíró - közölte az MTI-vel pénteken a filmügyi kormánybiztos, aki producerként vesz részt a tervek szerint “nemzetközi, magánfinanszírozású” produkcióban.