Jelenlegi hely

film

Évről évre nőnek a magyarországi filmes költések

Egyre több nagy költségvetésű magyar és külföldi produkció készül hazánkban. A közvetlen filmgyártási költések idén meghaladhatják a bűvös 100 milliárd forintos határt.

Még mindig gondolnak Piroskára

Amikor gyerekkoromban német ismerősök és ismeretlenek állandóan Piroskát – pontosabban Piroschkát – emlegették, azt hittem, egyszerűen tetszik nekik ez a magyar női név. Pedig ők pontosan tudták, kire gondolnak. Ha Piroska nem is valós személy, bizonyos értelemben valóban élt és él – előbb egy német író, aztán németek millióinak képzeletében. A jelek szerint Piroska kiállta az idők próbáját, arról nem is beszélve, hogy a Csongrád megyei Székkutast felhelyezte a világtérképre.

A boszniai háborúról forgat filmet Tom Hardy

A boszniai háborút feldolgozó filmben játszik a közeljövőben Tom Hardy brit színész - közölte értesülését a Nezavisne Novine című boszniai újság a honlapján szerdán.

Aki bújt, aki nem

Fotó: MTI, archív

„Ez egy vállaltan európai film, az itteni, mostani krízisről szóló látlelet” – mondta a Jupiter holdjáról Mundruczó Kornél. A rendező Cannes-ban debütált új alkotása egy csodás képességekkel bíró szír fiú és az őt megmentő magyar orvos különleges kapcsolatán keresztül mesél kapaszkodók nélküli világunkról, a csoda lehetőségéről és a megváltás reményéről.

A Kötelék nyerte a KAFF nagydíját

Wunder Judit Kötelék című rövidfilmje kapta a 13. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) nagydíját, amelyet szombaton este a kecskeméti Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban adtak át.