Jelenlegi hely

film

Egy nő fogságban

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Magyarországon 22 ezer embert érint a rabszolgaság, szerte Európában 1,2 milliót. Tuza-Ritter Bernadett egyedülálló dokumentumfilmet készített a témában, amely belülről mutat meg egy ilyen történetet és követi végig a szökést. Munkája újszerű a hazai darabokhoz képest, a fikciós filmek eszközeivel, izgalmas dramaturgiai szerkezettel dolgozik, a valós felvételek moziélményt nyújtanak. Nemhiába került be az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb független filmfesztiválja, a Sundance versenyprogramjába.

Elviselni a fényt

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

A drámai sorsok megmutatásával erőt szeretnék adni és hitet szeretnék nyújtani az embereknek, saját életük megértéséhez – nyilatkozta a Demokratának Huszti Péter Kossuth-díjas színész, a nemzet művésze, a Színház- és Filmművészeti Egyetem professor emeritusa, akit a közelmúltban a magyar művelődés fellendítéséért járó Magyar Corvin-lánccal tüntetettek ki.

A pokol krónikája

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A Tanácsköztársaság bukása után kezdte pályafutását, hivatásos katonatisztként főhadnagyi rangjával visszaélve kiélte a benne szunnyadó kegyetlenséget, és komoly vagyont harácsolt össze gyilkossággal és fosztogatással. 
 

Átadták az Oscar-díjakat

Fotó: MTI/AP/Invision/Chris Pizzello

Tizenhárom jelölésből négyet váltott díjra A víz érintése a 90. Oscar-gálán helyi idő szerint vasárnap Los Angelesben. Guillermo del Toro fantasy filmje megkapta a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járó elismerést is. A legjobb idegen nyelvű alkotások mezőnyében, amelyben Enyedi Ildikó Testről és lélekről című műve is szerepelt, chilei győzelem született az Una Mujer Fantástica révén.

Csődeljárást kezdeményez Harvey Weinstein filmvállalata

Fotó: shutterstock.com, archív

Nem sikerült megállapodniuk a befektetőkkel, ezért kénytelen csődeljárást kezdeményezni maga ellen a New York-i székhelyű filmvállalat, amelyet Harvey Weinstein és fivére, Robert Weinstein alapított - számolt be az esetről hétfőn a BBC News.