frakció

Egységét demonstrálná az LMP-frakció

Kategória: 
Fotó: MTI (archív, illusztráció)

A frakció egységét demonstrálandó tartott közös sajtótájékoztatót szerdán az LMP országgyűlési frakciójának hat tagja, miután Szél Bernadett korábbi társelnök és Szabó Szabolcs a héten kilépett a képviselőcsoportból. Keresztes László Lóránt frakcióvezető, aki jelenleg egyedül tölti be az LMP-társelnöki posztot, azt mondta: nem tart attól, hogy a képviselőcsoport tovább szakadna. 

Felvették a frakcióba, a pártba viszont nem

Kategória: 
Fotó: MTI/Kovács Attila, szerk.

Hiába került be az LMP színeiben a parlamentbe, nem vették fel párttagnak Demeter Mártát. A korábbi szocialista képviselő az előző ciklus közben lépett ki az MSZP-ből, előbb független volt, majd felkerült az LMP választási listájára, és be is jutott az Országgyűlésbe – közölte az M1, amelyet a Hirado.hu szemlézett.

Bősz Anett hátba szúrja a Párbeszédet

Kategória: 
Fotó: MTI/Kovács Tamás, szerk.

Fodor Gábor pártja, vagyis a Liberálisok egyetlen parlamentbe bejutott képviselője, Bősz Anett kilép a Párbeszéd frakciójából, így az megszűnhet. Az Index értesülését a képviselő megerősítette. Bár azt gondolhatnánk, Bősz Anett azért fordított hátat a frakciónak, mert Anyukának szólították, az indok valójában valami egészen más.

Kocsis Máté lett a Fidesz frakcióvezetője

Kategória: 
Fotó: MTI, archív, illusztráció

A célok változatlanok: a keresztény kultúra megőrzése, a külső határok védelme, a teljes foglalkoztatottság és a családok támogatása, "ezek mellett kötelezte el magát ismét a Fidesz frakciója a következő parlamenti ciklusra" - mondta Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt megválasztott frakcióvezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
 

Oldalak