Jelenlegi hely

franciaország

Hollande szerint még nem dőlt el semmi

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Francois Hollande francia államfő szerint az elnökválasztás első fordulójában első helyen végzett centrista Emmanuel Macron győzelme a második fordulóban a szuverenista Marine Le Pennel szemben nem vehető biztosra, ezért szükséges a mozgósítás.

Francois Hollande a második fordulóban Emmanuel Macronra szavaz

Fotó: shutterstock.com, archív

Francois Hollande francia államfő hétfőn bejelentette, hogy Emmanuel Macronra szavaz az elnökválasztás második fordulójában szemben „azzal a kockázattal”, amelyet „a szélsőjobboldal jelent Franciaország jövőjére”.

A papírforma Macron mellett szól

Fotó: MTI/AP/Christophe Ena

Még nem dőlt el a francia elnökválasztás, de a papírforma egyértelműen Emmanuel Macron mellett szól - mondta Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértő a Kossuth rádió 180 perc című adásában hétfő reggel.

Emmanuel Macron nyert, Marine Le Pen a második

Fotók: MTI/AP, szerk.

A végleges adatok szerint Emmanuel Macron végzett az első helyen a voksok 23,75 százalékával, Marine Le Pen, a bevándorlásellenes Nemzeti Front jelöltje lett a második a szavazatok 21,53 százalékával a francia elnökválasztás első fordulójában – adta hírül a 888.hu.

Bármelyik jelölt győz, az EU meg fog változni

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Bármelyik jelölt győz is a franciaországi elnökválasztás mai első és májusi második fordulójában, az idei német és francia választások után az Európai Unió "el fog mozdulni" jelenlegi helyzetéből - mondta Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértő az M1 aktuális csatorna műsorában.