Jelenlegi hely

franciaország

Macron kitoloncolást ígér

Fotó: shutterstock.com, archív

Másfél-két év múlva érezhetők lesznek a reformok hatásai a munkanélküliség csökkenésében - mondta Emmanuel Macron francia államfő vasárnap a májusi megválasztása óta adott első televíziós interjúban.

Segítségért könyörög a francia kisváros

Képernyőfotó: DailyMail.co.uk

A Normandiában található Ouistreham városkája mostanában úgy néz ki, mint Calais azelőtt, hogy a hírhedt “dzsungelt” - egy hatalmas, ellenőrizhetetlen migránstábort - lebontották volna - írja a brit Daily Mail.

Letartóztatásáig figyelték a fivért

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A merénylet előtti napon sűrű üzenetváltás zajlott Ahmed Hanadzsi, a tíz nappal ezelőtti marseille-i késelési merénylet elkövetője és fivére, a dzsihadista harcosként Szíriában is járt Anísz között, aki akkor már Olaszországban tartózkodott, problémamentesen átjutva a francia-olasz határon - írták az olasz újságok kedden.

Francia belügyminiszter: senki nincs biztonságban

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Öt embert vett őrizetbe a francia rendőrség egy robbantásos merénylet előkészítése miatt Párizs egyik legelőkelőbb negyedében - írja az Associated Press.

Elsötétül a párizsi Eiffel-torony

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

Elsötétül keddre virradó éjjel a párizsi Eiffel-torony az előző napi Marseille-i késelés és a Las Vegas-i lövöldözés áldozatainak emlékére - jelentette be Anne Hidalgo Párizs főpolgármestere a Twitteren.