Jelenlegi hely

Frans Timmermans

Brüsszelben örülnek Sorosnak

Fotó: MTI, archív

A Soros Györggyel folytatott, mintegy húsz éve tartó együttműködés előremutató, az amerikai befektetővel Brüsszelben folytatott csütörtöki megbeszélésen ismételten hangsúlyt kapott a jogállamiság, a nyitott társadalmak és a demokrácia melletti határozott elkötelezettség - közölte Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke.

Brüsszel tovább élezi a feszültséget

Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq, illusztráció

Olybá tűnik, mintha Brüsszel tovább szeretné élezni a feszültségeket, és nem a megoldást keresné magyar ügyekben - nyilatkozta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton az Origo hírportálnak.

56-osokhoz hasonlította a migránsokat Timmermans

Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke párhuzamot vont napjaink migrációs helyzete és az 1956-os magyar menekülthullám között az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén elmondott szerdai felszólalásában.

„Istenem, ezek a magyarok annyira tökös legények!”

Fotó: MTI, archív, szerk.

A hazánkra egyre inkább ránehezülő, nemzetközi nyomás alatt néha úgy érezhetjük, a visegrádi országokon kívül senkire nem számíthatunk. Ilyenkor nem kell mást tennünk, mint elolvasnunk az ismert konzervatív amerikai hírportál, a breitbart.com legutóbbi, Magyarországról megjelentetett cikkéhez írt kommentárokat.

Timmermans elkötelezett a migráció mellett

Fotó: MTI, archív

Az európai bizottsági tagok közül személyesen Frans Timmermans az egyik legelkötelezettebb a migrációs ügy mellett, Soros Györgyöt pedig korábban az egyik legjobb barátjának nevezte - mondta a Fidesz frakcióvezetője budapesti sajtótájékoztatóján. Kósa Lajos arra reagált, hogy a brüsszeli bizottság alelnöke szerdán közölte: a testület fel fog lépni az uniós alapértékek magyarországi védelme érdekében.