Jelenlegi hely

gazdaság

Rekordokat döntött a forgalom

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Kiemelkedően teljesítenek a budapesti fürdők az idei szezonban a tavalyi évhez képest, a rendkívüli augusztusi hőségben rekordokat döntött a fővárosi fürdők forgalma - mondta Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. értékesítési és marketing igazgatója az M1 aktuális csatorna műsorában. 

A várakozás szerint bővült a magyar gazdaság

A várakozás szerint bővült a magyar gazdaság a második negyedévben a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint, 2017 második felében az uniós támogatások és az otthonteremtési program felfutása, valamint a hatéves bérmegállapodás és az adócsökkentés hatásának köszönhetően gyorsabb növekedésre számítanak.

Középpontban a munkahely-teremtés

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Főként olyan innovatív elképzelések megvalósítását kívánjuk támogatni, amelyek a munkahely-teremtést állítják középpontba – mondta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára egy szakmai rendezvényen Bősárkányban.

Mérlegen a gazdaságpolitika

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Öt éve még azzal vádolták az Orbán–Matolcsy-féle gazdaságpolitikát, hogy falnak vezeti az országot. Ma már senki nem állítja ezt. Az új vád a versenyképesség romlása, és hogy a sikerek csak átmenetiek. A bírálatokról, hogy honnan hova jutottunk 2010 óta, s mely kitörési pontok kínálkoznak a gazdaság további fejlesztésére, dr. György Lászlót, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezető közgazdászát kérdeztük.

Úton a sikeres gazdasági együttműködés felé

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Minden politikai akadály elhárult a magyar-izraeli gazdasági együttműködés útjából - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, a magyar-izraeli üzleti fórumon tartott záróbeszédében.