Jelenlegi hely

gazdaság

Szijjártó Péter: felértékelődik a keleti nyitás stratégia

Fotó: MTI, archív

Felértékelődik a magyar kormány keleti nyitás stratégiája, amely nemcsak az exportpiacok megszerzésére irányult, hanem tőkevonzásra is - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a Magyar Külgazdasági Szövetség közgyűlésén, Budapesten.

Magyarország hatodik helyen áll a világ vetőmag exportjában

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Magyarország a világ vetőmag exportjában a hatodik helyen áll, az ország klimatikus, időjárási viszonyai kiválóak a vetőmag termelésre - mondta Pavelka Árpád, a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VSZT) elnökségi tagja kedden az M1 aktuális csatornán.

Készül a német-francia „menetrend”

Fotó: MTI/AP/Michael Sohn

Németország és Franciaország közösen „menetrendet” (road map) készít az Európai Unió és az euróövezet továbbfejlesztéséről - jelentette be Angela Merkel kancellár hétfőn Berlinben Emmanuel Macron francia elnökkel folytatott megbeszélése után.

Nemzetközi szakértők is elismerik a magyar gazdaság teljesítményét

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

A nemzetközi szakértők is elismerik Magyarország teljesítményét, az IMF, a Fitch Ratings, az EBRD és a Európai Bizottság is igen pozitívan értékeli az ország múlt évi gazdasági tevékenységét és jövőbeni kilátásait - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatorna reggeli hírfolyamában.

A magyar ipar az európai átlag felett teljesít

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Hat hónapja tart az ipari termelés növekedése, a magyar ipar az európai átlag felett teljesít, a V4 országok között átvette a vezetést - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal márciusi ipari termelési adataira reagálva.