Jelenlegi hely

Göncz Árpád

A DK Göncz Árpád megállót akar

Fotó: MTI, archív

A DK azt szeretné, hogy az eddig terveknek megfelelően Göncz Árpád egykori köztársasági elnökről nevezzék el a felújítás alatt álló a 3-as metró Árpád hídi állomását.
 

Göncz-szobrot avattak

Fotó: MTI, Koszticsák Szilárd

Felavatták Göncz Árpád néhai köztársasági elnök mellszobrát a főváros III. kerületében. Az eseményen Gönczöl Katalin volt ombudsman azt mondta: a szoborhoz eljöhetnek az új generációnak azok a nemesebb lelkű képviselői, akik hitet, erőt, bátorságot akarnak meríteni a Göncz Árpád által töretlenül képviselt értékekből.

Fodor Gábor háborog

Fotó: MTI, archív

„Meggyalázzák a rendszerváltás utáni idők legigazabb és legrátermettebb politikusának emlékét” – írta Facebook-oldalán Fodor Gábor.

DK: El a kezekkel Göncz Árpádtól!

A Demokratikus Koalíció bocsánatkérésre szólította fel Gulyás Gergelyt, miután a fideszes politikus azt mondta, Göncz Árpád egykori köztársasági elnököt és az Alkotmánybíróságot is felelősség terheli azért, hogy a rendszerváltozás után nem lépett életbe az igazságtételi törvény.

Gönczöt és az Ab-t történelmi felelősség terheli

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke szerint Göncz Árpád akkori köztársasági elnöknek és az Alkotmánybíróságnak "negatív értelemben vett súlyos történelmi felelőssége", hogy az 1989-90-es rendszerváltás után nem léphetett hatályba az igazságtételi törvény.