Jelenlegi hely

gyerekek

Figyelni kell a gyermekekre az ünnepekkor

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Az ünnepi időszakban több olyan baleset is érheti a gyermekeket, amelyek az évnek csak ebben az időszakában fenyegetnek, ezért a lakásban és a szabadban is jobban oda kell figyelni rájuk - mondta Gesztes Éva, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány vezetője szombaton az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Chips nincs

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Augusztusban a kormány 81 milliárd forintból országos iskolafejlesztési program indítását hirdette meg. Ennek keretében közel négyszáz település 527 intézménye újul meg. A Bács-Kiskun megyei Izsákon már látható, hogy a program eredményeként milyen lesz a jövő iskolája.

Ötvenezer cipősdoboznyi ajándék

Fotó: MTI, Koszticsák Szilárd

Mintegy ötvenezer cipősdoboznyi ajándékot sikerült idén összegyűjtenie a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak és önkénteseinek, akik még mindig aktívan dolgoznak, hogy karácsonyig a legrászorulóbbaknak eljutassák a csomagokat.

Az éj leple alatt érkezett meg a Mikulás

Fotó: MTI, archív

A katolikus egyház december 6-án emlékezik meg Szent Miklós püspökről, az igaz hit védelmezőjéről és a szegények gyámolítójáról, aki évszázadokon keresztül az egyik legnépszerűbb szent volt. Hírnevét egyszerű, hétköznapi jó cselekedeteivel érdemelte ki.

Szigorúbb büntetés

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az Országgyűlés kedden módosította a büntető törvénykönyvet (Btk.), így januártól szigorúbban büntethető a 12 évesnél fiatalabb gyermekek sérelmére elkövetett szexuális erőszak.