Jelenlegi hely

gyerekek

Rabszolgaként tartják a gyerekeket

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Albán és vietnami bűnbandák rabszolgasorban tartanak gyerekeket, és arra kényszerítik őket, hogy drogokat csempésszenek. Sokakat szexuálisan is bántalmaznak- írja az Origo.
 

Különleges iskola Budán

Fotó: Modulart Studio

Egy, az elmúlt 27 évben komoly sikereket elérő intézmény költözhet új épületbe a kormány döntésének – és több mint három és fél milliárd forintos támogatásának – köszönhetően. A nemzetközi szinten is elismert pesthidegkúti Gyermekek Háza ráadásul nem csupán méltóbb környezetben folytathatja működését, de az általános iskola mellett gimnáziumi képzést is indíthat.

Árthat a gyerekeknek a transzőrület

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Bernadette Wren, a brit állami Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (National Health Service, NHS) egyik pszichológusa arra figyelmeztet, hogy az iskolákban erőltetett LGBT-elfogadás életük későbbi szakaszában kifejezetten káros lehet a gyermekekre - írja a Breitbart London a brit The Times cikkére hivatkozva. 

Figyelni kell a gyermekekre az ünnepekkor

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Az ünnepi időszakban több olyan baleset is érheti a gyermekeket, amelyek az évnek csak ebben az időszakában fenyegetnek, ezért a lakásban és a szabadban is jobban oda kell figyelni rájuk - mondta Gesztes Éva, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány vezetője szombaton az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Chips nincs

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Augusztusban a kormány 81 milliárd forintból országos iskolafejlesztési program indítását hirdette meg. Ennek keretében közel négyszáz település 527 intézménye újul meg. A Bács-Kiskun megyei Izsákon már látható, hogy a program eredményeként milyen lesz a jövő iskolája.