Gyopáros Alpár

A városok lesznek az ország motorjai

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Magyarország történetében még nem volt ilyen nagy volumenű településfejlesztési kezdeményezés. Különösen úgy nem, hogy az MVP-t kiegészíti majd a Magyar falu program, a jövőben pedig a kisvárosok átfogó fejlesztési projektje is. Ez hatalmas forrástömeget jelent. Vetekszik a dualizmust és a két világháború közti időszakot jellemző fejlesztési kampányokkal – mondta a Demokratának Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa.

Véget kell vetni az önfeladásnak

Kategória: 

Nem volt még EP-választás ilyen nagy téttel. Az egyik oldalon azok vannak, akik nyílt társadalmat szeretnének, akik szerint a határok, a nemzetek, a nemzeti kultúra idejétmúlt dolgok. A másik oldalon azokat találjuk, akik szerint az európai együttműködést továbbra is a nemzetek együttműködésére kell alapozni. Nem kérdés, hogy mi az utóbbi táborba tartozunk – mondta a Demokratának Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Rombolás helyett építkezés

Kategória: 

Gyenge állapotban lévő mellékúthálózat, hiányos közszolgáltatások, a munkahelyek hiánya: nagyjából ilyen okok vezettek a falvak lélekszámának csökkenéséhez, a kistelepülések elsorvadásához az elmúlt évtizedekben. A helyzet megváltoztatását a kormány a Magyar falu programtól várja. Gyopáros Alpárral, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosával beszélgettünk a kínálkozó fejlesztési lehetőségekről.

Konzervatív televízió vagyunk

Kategória: 

Soha nem akartunk másoknak, a hozzánk képest más értékrendet vallóknak megfelelni. Azt a feladatot tűztük ki célul, hogy a polgári, konzervatív, jobboldali értékeket, az abból fakadó világlátást mutassuk be. Ezen keresztül nézünk a nemzet és a világ dolgaira, ez határozza meg a véleményünket, a szavainkat, a képeinket – mondta a Demokratának Farkas Boglárka.

Oldalak