Jelenlegi hely

gyurcsány ferenc

A baloldali pártok nem tisztázták viszonyukat 1956-hoz

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója szerint a baloldali pártok legnagyobb problémája, hogy még mindig nem tisztázták viszonyukat 1956-hoz, ezért nem tudnak leszámolni „terhelt múltjukkal”.

Teljes baloldali zűrzavar

Fotó: MTI

Míg a kormányoldal kezdettől fogva világos és azonos álláspontot képvisel a migránsválság, illetve a kényszerbetelepítés ügyében, a még megmaradt balliberális szavazótábor nincs könnyű helyzetben, ha igazodási pontokat keres. Az még csak hagyján, hogy ahány ballib párt van, nagyjából annyiféle véleményt találunk, de például az MSZP még önmagának is képes ellentmondani.

Keresd a pénzt!

Az évszázad rablása folyt éppen, amikor közeledtek a 2006-os őszi önkormányzati választások. Az előjelzések alapján az ország jobboldali fordulatra készült, ami Budapest kivételével be is következett. A fővárosban azonban egy nyilvánosságra hozott Gyurcsány-beszéd hatására zavargások törtek ki, amelyek megrémisztették a budapesti közvéleményt. Ennek következtében a Demszky-gárda a helyén maradt, és a rablás zavartalanul befejeződhetett. Részlet a Demokrata február 22-én, szerdán megjelenő számának összeállításából.

Fodor Gábor: Botka László dönti el, mi legyen Gyurcsánnyal

Fotó: MTI, archív

Fodor Gábor nem foglalt egyértelműen állást a Gyurcsány Ferenccel való esetleges együttműködésről. A Magyar Liberális Párt elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: Botka László dolga eldönteni, hogy összefognak-e a volt miniszterelnökkel vagy sem – írja a hirado.hu.

Lengyel László visszautasítja az őt ért vádakat

Fotó: MTI, archív, szerk.

Az Atv.hu megkeresésére Lengyel László politológus visszautasította azokat az állításokat, amelyek szerint a DK belülről bomlasztásának tervével kereste meg Niedermüller Pétert, a párt EP-képviselőjét.