Jelenlegi hely

harcok


Súlyos harcok robbantak ki Mariupolnál

Heves támadást indítottak hétfőn a Moszkva által támogatott kelet-ukrajnai szakadárok Donyeck megye déli részén, a stratégiai fontosságú Azovi-tenger parti kikötőváros, Mariupol térségében - közölték ukrán hírforrások.

Merénylet végzett egy újabb donyecki szakadár parancsnokkal

Robbanás végzett kedden a Szomália elnevezésű donyecki oroszbarát szakadár csapat parancsnokával, a Givi néven ismert Mihail Tolsztihhal - jelentették ukrán és orosz hírforrások.

Tüzet nyitottak a villanyszerelőkre Avgyijivkában

Oroszbarát szakadárok tüzet nyitottak a megrongálódott áramvezetékek kijavítására érkezett villanyszerelőkre szerdán Avgyijivkában azután, hogy előzőleg a felek fegyvernyugvásban állapodtak meg - hozta nyilvánosságra Arszen Avakov ukrán belügyminiszter a Twitteren.

A szíriai hadsereg ellenőrzése alá vonta Aleppó területének 93 százalékát

A szíriai kormánycsapatok újabb 52 negyedet “szabadítottak fel” Aleppóban, és ezzel az észak-szíriai város területének 93 százalékát vonták ellenőrzésük alá - közölte Szergej Rudszkoj altábornagy, az orosz vezérkar műveleti főosztályának vezetője pénteken Moszkvában.

Humanitárius fegyverszünet Aleppóban

Az orosz és a szíriai harci gépek közép-európai idő szerint kedden reggel kilenc órakor felfüggesztették az aleppói légitámadásokat - jelentette be az orosz védelmi miniszter Moszkvában.