Jelenlegi hely

határon túli magyarok

Nem áldozzuk fel a kárpátaljai magyarokat

Fotó: MTI, archív

Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

Gyurcsányék a magyar emberek ellen kampányolnak

Fotó: MTI, archív

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció (DK) a magyar emberek elleni kampányba kezd és betelepítenék a migránsokat.

Gyurcsányék telefonos kampányba kezdenek

Fotó: MTI, archív

A Demokratikus Koalíció (DK) telefonos kampánnyal hívja a fel figyelmet aláírásgyűjtő akciójára, amelynek lényege, hogy ne szavazhasson, aki soha nem élt Magyarországon, így nem viseli szavazata következményeit - közölte Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján.

Magyarok, bárhol a világon

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke nem kevesebbet akar, mint újra mély árkot ásni magyar és magyar közé. Megvonná a külhoniak szavazati jogát, helyettük inkább a migránsok tömegére támaszkodna. Meg persze a brüsszeli elitre. Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkárral beszélgettünk.

Az elhurcoltakra emlékeztek

Fotó: MTI/Nemes János

Gyászünnepséggel, emléktáblák avatásával és koszorúzással emlékeztek meg Kárpátalja magyar férfilakosságának 1944 novemberi, szovjet lágerekbe történt elhurcolásáról szombaton Szolyván, a 73 évvel ezelőtt deportáltak egykori gyűjtőtáborának helyén létesített emlékparkban.