Jelenlegi hely

határon túli magyarok

A magyar kisebbség ügyeivel foglalkozó albizottság alakult

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A magyar kisebbség ügyeivel foglalkozó albizottság alakult a román parlament alsóházának emberi jogi bizottságában - jelentette be Kulcsár Terza József, a Magyar Polgári Párt (MPP) parlamenti képviselője, az albizottság létrehozásának a kezdeményezője egy szerdai sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón.

Valamennyi ügyben érvénytelenítette a tavaly kirótt bírságokat a bíróság

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az első fokon eddig tárgyalt közel hetven ügy mindegyikében jogtalannak találta és érvénytelenítette a bíróság azt a bírságot, amelyet a csendőrség rótt ki a székely szabadság napja alkalmából tavaly tartott marosvásárhelyi felvonulás és tüntetés szervezőire és résztvevőire - közölte a Marosszéki Székely Tanács hétfői közleményében.

Magyarország húszezer adag kanyaró elleni vakcinával segíti Kárpátalját

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Magyarország húszezer adag vakcinát ajánlott fel kanyaró ellen Kárpátaljának, hogy megelőzhető legyen a romániai járvány átterjedése az ukrajnai megyére - közölte Grezsa István, a Miniszterelnökség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa hétfőn az MTI-vel.

Kivizsgálást kért a prefektus a kézdivásárhelyi Wass Albert utcanév miatt

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Büntetőeljárás indítását kérte Kovászna megye prefektusa azon kézdivásárhelyi városházi hivatalnokok és városi képviselők ellen, akik 2015 novemberében jóváhagyták, illetve megszavazták, hogy a székelyföldi város egyik utcáját Wass Albert íróról nevezzék el.

Határon túli diákokkal ünnepelhetnek a középiskolások

Idén is meghirdeti március 15-i diákutaztatási programját a Rákóczi Szövetség magyarországi középiskolások számára, azzal a céllal, hogy a diákok a Kárpát-medence valamely határon túli településére utazzanak és ottani magyar társaikkal közösen ünnepeljenek.