Jelenlegi hely

határon túli magyarok

Kisebbségvédelmi kezdeményezés Európa sokszínűségéért

Áprilisig tart Európai Unió területén élő őshonos kisebbségek jogaival kapcsolatos európai polgári kezdeményezés (Minority SafePack - Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés) aláírásgyűjtése. A kezdeményezés célja, hogy ezek a kisebbségek, köztük az elszakított országrészeken élő magyarok használhassák saját anyanyelvüket, rendelkezhessenek oktatási intézményeikről.

Nem csak jog, de kötelesség is

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Nem csak joga, hanem kötelessége részt venni az országgyűlési választáson az erdélyi magyarságnak - emelte ki az M1 aktuális csatorna műsorában Borboly Csaba RMDSZ-es politikus, Hargita Megye Tanácsának elnöke.
 

A határon túliak ügye nem lehet kampánytéma

Fotó: Shutterstock illusztráció

A határon túli magyarok ügyét nem lehet kampánytémává tenni, az egyetlen lehetséges álláspont az, hogy egymás nemzettestvérei vagyunk - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szombaton Budapesten, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége által szervezett, az Országházban tartott családi napon.

Írjuk alá mindannyian!

Képernyőfotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Orbán Viktor Facebook-oldalán szólított fel, hogy álljunk ki közösen a határon túli magyarok jogaiért.

50 éve számolták fel a magyar autonóm tartományt

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A fél évszázada megszüntetett székelyföldi magyar autonóm tartományra emlékeztetett hétfői közleményében a Székely Nemzeti Tanács (SZNT).