Jelenlegi hely

határon túli magyarok

Visszatért a határon túli településekre a magyar közigazgatás

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az egyszerűsített honosításnak köszönhetően a kihelyezett konzuli napokkal visszatért a magyar közigazgatás a határon túli magyarlakta településekre, aminek nagyon nagy jelentősége van nemzetpolitikai szempontból - mondta Wetzel Tamás, az egyszerűsített honosításért felelős miniszteri biztos Tusnádfürdőn.

Egymillió állampolgársági kérelem

Fotó: MTI/Veres Nándor

Sarokkövéhez érkezett a magyar nemzet 2010-ben elkezdődött közjogi egyesítése, a napokban adták be az egymilliomodik állampolgársági kérelmet - jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerdán Tusnádfürdőn, a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor megnyitóján.

Makovecz-program a határon túli magyar hallgatókért

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Csaknem négyszáz külhoni magyar hallgató részesülhet a Makovecz-ösztöndíjban, amelyre a kormány 234 millió forintot fordít - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Budapesten. 

Orbán Viktor Kelemen Hunorral egyeztetett

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Botár Gergely

Az erdélyi magyar közösség aktuális problémáiról, kihívásairól tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke hétfő délelőtt az Országházban - tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t.

Külhoni magyar családi vállalkozásokat támogatnak

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A külhoni magyar vállalkozások támogatására 830 millió forint értékben hirdettek pályázatokat - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Gyulán.