Jelenlegi hely

határvédelem

Szolidaritás a határvédelem terén

Fotó: MTI, archív

Magyarország úgy gondolja, eljött az ideje annak, hogy az európai szolidaritás a határvédelem terén is érvényesüljön, azaz az Európai Unió is kivegye részét a közös európai érdekeket is szolgáló rendkívüli költségek viseléséből - jelentette ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára az MTI-nek telefonon nyilatkozva hétfőn.

A V4-ek bizonyítottak

Fotó: MTI, Soós Lajos

A V4-es országok megmutatták a világnak: meg lehet állítani az illegális migrációt - jelentette ki az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke csütörtökön Budapesten, a visegrádi országok (V4) parlamentjei védelmi bizottságainak találkozóján.
 

Kerítésbontók vándorkiállítás

Fotó: MTI, archív

Elindította Kerítésbontók című plakátkiállítását a Fidelitas a fővárosban - közölte a Fidesz ifjúsági szervezetének elnöke szerdán. A kiállítást elviszik majd minden megyébe.

Európának minden eddiginél fontosabb a határvédelem

Fotó: MTI, archív

A külső határok megvédése minden eddiginél fontosabb érdeke és feladata Európának - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-nek.

A határzár politikai üzenete

Fotó: MTI, archív

A határzár azt üzeni, hogy Magyarország nem akar bevándorlóország lenni - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn Budapesten újságíróknak.