Jelenlegi hely

határvédelem

Ismét védenünk kell határainkat

Fotó: MTI, Kovács Tamás

Mást jelent ma a biztonság, mint akár csak egy évtizede: ismét védenünk kell határainkat, meg kell védenünk azt a független, szabad és európai országot, amelyet Szent István óta magyarok millióinak áldozata, jelleme és munkája formált - mondta Áder János köztársasági elnök államalapító Szent István király ünnepén Budapesten, a Kossuth Lajos téren tartott tisztavatáson.

A nemzetek Európája határán

Fotó: MTI, archív

Jól véd a megerősített műszaki határzár, fontos tartozékával, az úgynevezett jogi határzárral együtt. Tűri, sőt, bírja a növekvő nyomást. Az elmúlt bő egy hónapban több mint ezer illegális migránst tartóztattak fel és kísértek vissza a szerbiai oldalra a magyar határvédelmi szervek, de több tucat idegent fogtak az ország belső területén is.

Határvédelmi gyakorlatra készülnek

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Közös határvédelmi gyakorlatot tartanak a Közép-európai Védelmi Együttműködés (CEDC) tagállamai – jelentette be Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter azon a tárgyaláson, amelyet a CEDC hat tagállamának védelmi miniszterei, valamint a védelmi tárcák képviselői tartottak hétfőn, Prágában, ahol az egyik központi téma a migráció volt.

Háromszor több migránst fogtak el a román-magyar határon

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az idei év első öt hónapjában csaknem háromszor több illegális bevándorlót fogott el a román határrendészet a román-magyar határ Arad és Bihar megyei szakaszán a tavalyi év azonos időszakához képest - közölte szerdán Marin Bondar, a Bihar megyei határrendészet vezetője.

Bebizonyítottuk, hogy megállítható a népvándorlás

Fotó: MTI, Máthé Zoltán

Magyarország elsőként bizonyította be, hogy a megállíthatatlannak nevezett népvándorlás megfékezhető, megállítható és visszafordítható - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Hősök terén, ahol 1206 rendőr tiszthelyettes tett ünnepélyes esküt.