Jelenlegi hely

határvédelem

Merkel a szolidaritást hangsúlyozta

Fotó: MTI, archív

Nem működik a "szelektív szolidaritás" a migrációs válság kezelésében, a bevándorlás külső és belső dimenziójában is szolidaritásra van szükség az Európai Unió tagállamai között - közölte Angela Merkel német kancellár csütörtökön Brüsszelben, röviddel az uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozójának kezdete előtt.

A V4-ek segítik a tengeri határok védelmét

Fotó: MTI, archív

A visegrádi négyek csütörtökön arról döntöttek, hogy jelentős pénzügyi támogatást adnak és közreműködést is vállalnak Olaszország megsegítése érdekében, hogy meg tudja védeni tengeri határait, így Európát és Magyarországot is - közölte Orbán Viktor kormányfő Brüsszelben, a visegrádi országokkal tartott tanácskozást követően csütörtökön.

A magyarok biztonságban készülhetnek az ünnepekre

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A magyar emberek biztonságban készülhetnek az ünnepekre, mivel Magyarország ma a világ egyik legbiztonságosabb országa, köszönhetően a magyar katonáknak és rendőröknek - jelentette ki a honvédelmi miniszter a hercegszántói határvédelmi bázison tartott állománygyűlést követő sajtótájékoztatón.

A V4-ek támogatják a líbiai határvédelmet

Fotó: MTI, Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A magyar V4-elnökség koordinálásával a líbiai határvédelem anyagi támogatásáról döntöttek a visegrádi országok kormányfői - tartalmazza az a közös nyilatkozat, melyet a V4 miniszterelnökök brüsszeli megbeszélése után adtak ki, és amelyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár bocsátott az MTI rendelkezésére.

Jóváhagyták a védelmi együttműködés megerősítését

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Hivatalosan is jóváhagyták az Európai Unió közös védelmi rendszerének megerősítését célzó, úgynevezett állandó strukturált együttműködés (PESCO) létrehozását hétfőn a tagállamok külügyminisztereinek brüsszeli ülésén.