Jelenlegi hely

határvédelem

A bajor miniszterelnök lezárná a határt

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Le kell zárni Németország határát a menedékkérők előtt, ha nem sikerül a menekültügyi reform - mondta Markus Söder bajor miniszterelnök egy pénteki német lapinterjúban.
 

Francis Fukuyama: "Orbánnak igaza van"

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A világhírű filozófus, Francis Fukuyama egy, az Internationale Politik und Gesellschaftnak adott interjújában mondott véleményt a magyar miniszterelnök migránspolitikájáról.
 

A fantasztikusan sikeres magyar határkerítés

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A keményen jobboldali, elsősorban az orosz ügyekre összpontosító angol nyelvű véleményportál, a Russia Insider a déli határon felállított határkerítésről közöl cikket.

Európa déli, délkeleti határai védtelenek

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Ugyanott tartunk, mint 2015-ben, az Európai Unió dél irányból védtelen, a határ tárva-nyitva áll - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Athénból az MTI-nek telefonon nyilatkozva.

Magyar rendőrök segítik a határvédelmet

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Ötödször vesznek részt magyar rendőrök határrendészeti műveletekben Szerbiában és Macedóniában; a szerb-bolgár, valamint a macedón-görög határ megerősítésére kiutazó kontingensek tagjait Kovács István vezérőrnagy, az országos rendőrfőkapitány gazdasági helyettese búcsúztatta Budapesten szerdán - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.