Jelenlegi hely

határvédelem

Határvédelmi gyakorlatra készülnek

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Közös határvédelmi gyakorlatot tartanak a Közép-európai Védelmi Együttműködés (CEDC) tagállamai – jelentette be Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter azon a tárgyaláson, amelyet a CEDC hat tagállamának védelmi miniszterei, valamint a védelmi tárcák képviselői tartottak hétfőn, Prágában, ahol az egyik központi téma a migráció volt.

Háromszor több migránst fogtak el a román-magyar határon

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az idei év első öt hónapjában csaknem háromszor több illegális bevándorlót fogott el a román határrendészet a román-magyar határ Arad és Bihar megyei szakaszán a tavalyi év azonos időszakához képest - közölte szerdán Marin Bondar, a Bihar megyei határrendészet vezetője.

Bebizonyítottuk, hogy megállítható a népvándorlás

Fotó: MTI, Máthé Zoltán

Magyarország elsőként bizonyította be, hogy a megállíthatatlannak nevezett népvándorlás megfékezhető, megállítható és visszafordítható - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Hősök terén, ahol 1206 rendőr tiszthelyettes tett ünnepélyes esküt.

Az európai állampolgárok biztonsága a legfontosabb

Fotó: MTI, Molnár Edvárd

Az illegális, tömeges migrációval együtt járó terrorizmus és az embercsempész bandák tevékenységének megakadályozásával érhető el az európai állampolgárok biztonságának védelme, ami jelenleg a legfontosabb feladat - fogalmazott Simicskó István honvédelmi miniszter.

Senki sem kötelezhet minket álláspontunk feladására

Fotó: MTI, Máthé Zoltán

Senki sem kötelezheti Magyarországot a bevándorlással kapcsolatos álláspontja feladására, a magyarok ugyanis világossá tették: nem akarnak illegális bevándorlókat látni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a kvótaügyben Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárásról.