Hódmezővásárhely

Márki-Zay megszeghette a költségvetési szabályokat

Kategória: 
Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Hétfői rendkívüli ülésén egyhangú döntéssel módosította a hódmezővásárhelyi közgyűlés az önkormányzat költségvetését, a büdzsé főösszege az eredeti 23,1 milliárdról 24,877 milliárdra nőtt. A Fidesz-KDNP-frakció kezdeményezte, alakuljon vizsgálóbizottság, mert a gyanú szerint Márki-Zay Péter (független) polgármester megszegte a költségvetési szabályokat.

Újra kell egyesíteni Hódmezővásárhelyet

Kategória: 
Fotó: MTI (archív, illusztráció)

A történelmi Alföld fejlesztéséért dolgozik a térség országgyűlési képviselője, aki szerint a hódmezővásárhelyi városvezetést ma politikai önzés és cselekvőképtelenség jellemzi. Lázár János úgy látja: a Márki-Zay Péter által kirobbantott polgárháború miatt a település elvesztegeti ezeket az éveket, míg Szegeden azért torpant meg a fejlődés, mert mára szervezett bűnözői körök uralják a várost. Jövőre ezért mindkét helyen olyan polgármester-jelöltet kell állítania a polgári oldalnak, aki bizonyítja: ő van a városért, nem pedig a város őérte - a promenad.hu nagyinterjúja Lázár Jánossal.

Alliterációk nagymestere

Kategória: 
Fotó: MTI

Béna kacsa, aki viszont kapálózik teljes erejéből – így jellemezhetnénk a legtalálóbban Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármestert. A teljes ellenzéki összefogással idén tavasszal megválasztott városvezető leginkább botrányokkal hallatott magáról az utóbbi időben. Nem is csoda, hiszen a várost irányítani összefogással és békességteremtéssel lehetne – erre viszont sem ereje, sem felhatalmazása nincs a budapesti ellenzéki körökben sztárolt politikusnak.

Oldalak