Jelenlegi hely

Hoppál Péter

Indul a Csoóri Sándor Program

Fotó: T. Szántó György/Demokrata, archív

A kormány 50 millió forintot biztosít a Fonó Budai Zeneház felújításának előkészítésére, a népi kultúrát támogató Csoóri Sándor Programban 2,5 milliárd forintot osztanak szét mintegy 1400 szervezet között - jelentette be a kultúráért felelős államtitkár hétfőn Budapesten.

Elveszhet a magyar kultúra

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az évezredes magyar kultúra veszhet el, ha a "Soros-terv" pontjai érvényesülnek Európában - hangsúlyozta a kultúráért felelős államtitkár a Fejér megyei Martonvásáron.

Jövő tavaszra újul meg a Budai Vigadó

Fotó: MTI/Balogh Zoltán, archív

A Hagyományok Házának otthont adó Budai Vigadó épülete mintegy 7,1 milliárdból újulhat meg 2018 áprilisára - mondta el Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a csütörtöki sajtóbejáráson.

Közösségekre építjük a nemzetet

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Társadalmunk a mai napig attól szenved, hogy – a nyugatiakhoz viszonyítva – sokkal kisebb az önszerveződő képessége, még mindig kevés a helyi közösség. Ezen próbálunk változtatni, ez mai polgári kultúrpolitikánk fontos része – mondta a Demokratának Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár.

A nagyobbik típusú Bogányi-zongorát kapja a pécsi Kodály Központ

Fotó: MTI/Illyés Tibor, archív, illusztráció

A nagyobbik típusú - csaknem 108 millió forintot érő - Bogányi-zongorával gazdagodik a pécsi Kodály Központ - jelentette be Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester szombaton a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.