Jelenlegi hely

időjárás

Borús, esős idő az ünnepi hétvégén

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Pénteken még többfelé hőség lesz, a szombaton érkező hidegfront nyomán viszont mintegy 10 fokos lehűlésre, záporokra, zivatarokra kell számítani. Az államalapítás ünnepén is borús, sokfelé szeles, esős lesz az időjárás - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.

Ismét hőségre figyelmeztetnek

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A tartós hőség veszélye miatt a fővárosra és nyolc megyére ismét figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat csütörtökre.

Többfelé harmadfokú figyelmeztetés

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Továbbra is országszerte tartós hőségre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat: a fővárosban és öt megyében harmadfokú figyelmeztetés van érvényben. A nyugati országrészben többfelé a zivatarveszély miatt is figyelmeztetést adtak ki.

A hét közepére visszatér a kánikula

Változékony, többször csapadékos idő lesz a jövő héten nagy hőingadozással: a hét közepére ismét visszatér a 38 fok körüli kánikula, a hétvégén azonban néhol már csak 20 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Megdőlt a fővárosi melegrekord

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az év eddigi legmelegebb napján megdőlt a fővárosi napi melegrekord, országosan is megközelítette a több mint száz éve mért legmagasabb értéket - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.