időjárás

Marad a vénasszonyok nyara

Kategória: 
Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

A következő napokban is folytatódik a napsütéses, meleg idő, többfelé 20 fok feletti legmagasabb hőmérséklettel. A leghidegebb órákban viszont 0 Celsius-fok is lehet. Eső csak a hétvégén várható helyenként - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

A változás megállíthatatlan

Kategória: 
Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Villámcsapásszerűen köszöntött be az ősz Magyarországra: szeptember elején még telt házzal üzemeltek a strandok, a hónap közepén azonban hirtelen előkerültek a meleg ruhák a gardróbszekrények mélyéről. Laza Bori meteorológussal 2018 időjárásáról és a globális felmelegedés hazánkat érintő következményeiről beszélgettünk.

Október első napjaiban is sok lesz a napsütés

Kategória: 
Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Október első napjaiban is sok lesz a napsütés, helyenként lehet csak zápor. Lehűlésre sem kell készülni, reggelenként hűvös lehet, de többfelé továbbra is 20 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet vasárnap juttatott el az MTI-nek.

Figyelmeztetéseket adtak ki a viharos szél miatt

Kategória: 
Fotó: MTI, archív, illusztráció

Markáns hidegfront érkezik éjszaka viharos széllel és zivatarokkal - írta vasárnap az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetésében az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely a viharos szél miatt a fővárosra és több megyére másod-, számos megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre. A Balaton déli oldalán a víz méteres hullámokban kicsaphat.

Oldalak