Jelenlegi hely

ifj. Lomnici Zoltán

Továbbra is segítik a migráció szervezését

Fotó: Echo TV

Csak a Soros-alapítvány irodája költözik el Magyarországról, a tevékenységeik és a pénzügyi források változatlanul megmaradnak, így a továbbiakban is tudják segíteni a migráció szervezetését - jelentette ki ifj. Lomnici Zoltán az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. Az alkotmányjogász hozzátette: az álcivil szervezetek változatlanul Magyarországon maradnak, és támogatják a hazai baloldal működését.

Nagyvadra megy a kormányzat

Képernyőfotó: hirado.hu

Nagyvadra megy a kormányzat, és komoly küzdelmekre készül az elkövetkező években is – mondta Ifj. Lomnici Zoltán az M1 Ma Este című műsorában. Az alkotmányjogász úgy vélekedett: a miniszterelnöki beszéd olyan elemeket is tartalmazott, amelyek relevánsak lehetnek az önkormányzati, vagy éppen az Európai Parlamenti választások vonatkozásában.

Költségvetési terror

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Antidemokratikusnak, költségvetési terrornak tartja az Európai Bizottság javaslatát ifj. Lomnici Zoltán. A javaslat szerint feltételekhez kötnék az uniós pénzek kifizetését a következő költségvetési ciklusban. 
 

Hiányoznak az EU költségvetési javaslatának jogi alapjai

Fotó: T. Szántó György/Demokrata, archív

Hiányoznak a jogi alapjai az uniós költségvetésből járó források esetleges megkurtításának - mondta ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Alaptalan kifogások

Fotó: T. Szántó György, Demokrata

Kiszelly Zoltán és ifjabb Lomnici Zoltán szerint alaptalanok az ellenzék kifogásai a választási rendszerrel. Mellesleg nincs olyan választási rendszer, amelyben ne a Fidesz-KDNP nyert volna.