ifj. Lomnici Zoltán

Meg kell kérdezni az európai embereket a migrációról

Kategória: 
Fotó: MTI/Mohai Balázs, archív, illusztráció

A brüsszeli intézményrendszer és az európai kormányok csak akkor maradhatnak talpon, ha mielőbb megkérdezik az embereket, mi a véleményük a migránsáradatról, az illegális migrációról - mondta a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) kuratóriumának elnöke szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Fogy a levegő Merkel körül

Kategória: 
Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna

Migrációs minicsúcsot tartottak Brüsszelben, de ahogyan azt várni lehetett, most sem történt igazi áttörés a bevándorlás kérdésében. Konkrét koncepcióval érkeztek az olaszok, akik egyébként erősen szigorítanának, Angela Merkel pedig azt mondta, hogy ahol lehet európai, ahol pedig nem, ott nemzeti szinten kell rendezni a kérdést – derült ki az M1 műsorából. Ifj. Lomnici Zoltán szerint a német kancellárnak már nincs igazán erős szövetségese.

Unionisták és a szuverenisták

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

A köztársasági elnök és a választási szervek vezetői a parlament alakuló ülésén a választási törvény módosítását szorgalmazták. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogásszal arról beszélgettünk, vajon hogyan kellene módosítani a választási törvényt, és melyek még azok a kétharmados törvények, amelyeket az új parlamenti ciklus elején megalkothatnak, illetve módosíthatnak.
 

Oldalak