Jelenlegi hely

Igazi Csíki Sör

Megegyezett a Csíki Sör és a Heineken

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Megegyezett a Csíki Sör Manufaktúra (Lixid Project SRL) és a Heineken România – adták hírül az Igazi Csíki Sör Facebook-oldalán.

Kormánytagok cáfolják a lex Heineken visszavonását

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes kedden egyaránt cáfolta, hogy a kormány visszavonná a lex Heineken törvényjavaslatot. A kormánytagok az atv.hu-nak nyilatkoztak az erről szóló sajtóhírre reagálva.

Megvizsgálná a kormány a sörgyárak működésének szabályozását

Fotó: MTI, archív

Megvizsgálná a kormány a sörgyárak működésének szabályozását, a nagy cégek és a kisebb magyar szereplők, valamint a vendéglátó-ipari vállalkozások viszonyát - közölte Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Hódmezővásárhelyen.

Szabadon lehet Tiltott Sört inni Martoson

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Székely sört csapolnak majd az idei V. Martosi Szabadegyetemen – erről állapodtak meg a MartFeszt szervezői a közelmúltbeli román bírósági döntés miatt Tiltott Sör névre váltó Csíki Sörrel.

Meg kell védenünk a márkát

Fotó: MTI, archív

Volt egy ilyen hagyaték, hogy Csíkban jó sört készítenek, én ezt fel akartam karolni, volt ebben egy kis góbéság is, de mindezt nem tehettem volna meg, ha a név le lett volna védve. Ha használatban lett volna, talán nem is kezdek bele a sörkészítésbe. Akkor nem lenne nálunk száznegyven munkahely, és nem hozunk létre a romokból egy gyárat Csíkszentsimonban – mondta a Demokratának Lénárd András, az Igazi Csíki Sör kitalálója és tulajdonosa, akivel a jelenlegi helyzetről és a jövőről is beszélgettünk.