Jelenlegi hely

illegális bevándorlás

TEK: 14 terrorista utazott át Magyarországon

A Terrorelhárítási Központ (TEK) adatai szerint 14 terrorista utazott át Magyarországon 2015 nyarán-őszén, akiknek közük volt a 2015. november 13-án Párizsban, illetve a 2016. március 22-én Brüsszelben elkövetett terrorcselekményekhez - jelentette be Majoros Csaba, a TEK Felderítési Igazgatóságának alezredese a szervezet pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Egyre több a határsértő Romániában

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Jelentősen nőtt a határsértők száma tavaly Romániában, ahonnan több külföldi próbált illegálisan távozni, mint ahányan illegálisan léptek be az országba - derült ki a román határrendészet éves mérlegéből, amelyet csütörtökön tettek közzé.
 

Magyarországra nem jöhet be illegális bevándorló

Fotó: MTI, archív

Magyarország eddig sem fogadott be illegális bevándorlót, és ezután sem fog, ide nem jöhet be illegális bevándorló - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.

Illegális bevándorlók is szavazhatnak majd Kaliforniában?

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Április 1-ével léphet életbe Kaliforniában az a szabályozás, amelynek következtében hatalmas számú illegális bevándorló regisztrálhatna az elkövetkezendő választásokra - olvasható a The Daily Wire cikkében.

"Stop Soros" törvénycsomagot készített a kormány

Fotó: MTI, Balogh Zoltán

Újabb, az illegális bevándorlás elleni törvénytervezetet készített a kormány: a társadalmi vitára kerülő előterjesztés adatszolgáltatásra kötelezné az illegális migráció támogatóit, 25 százalékos illetékkel terhelné a külföldről származó támogatásaikat, továbbá lehetővé tenné, hogy az idegenrendészeti távoltartás intézményével sújtsák a bevándorlást szervező állampolgárokat - közölte Pintér Sándor belügyminiszter a szerdai kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón. Kovács Zoltán kormányszóvivő a "Stop Soros" névvel illette a törvénycsomag-tervezetet.