interjú

Fölmentettek, ez tényleg csoda

Kategória: 

Ez a történet olyan helyrehozhatatlan károkat is okozott az életünkben, amiket már nem lehet semmissé tenni – mondta a Demokratának László Petra, aki alig hitte el, hogy három év után végre lezárult az ügye. Az operatőrt, a demokrata.hu és a PestiSrácok munkatársát a múlt héten a Kúria bűncselekmény hiányában felmentette a garázdaság vétsége miatt ellene emelt vád alól.

Otthon a világban

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Némi meglepetésre választották a Magyar Művészeti Akadémia elnöki székébe Vashegyi Györgyöt a köztestület tavaly őszi tisztújító gyűlésén. A Liszt Ferenc-díjas karmesterrel, a régi zene kiemelkedő szakértőjével az elmúlt egy év eseményeiről, az új irodaházról, a fiatal művészeket támogató ösztöndíjrendszer elindulásáról és a hazai politikai megosztottság okairól beszélgettünk.

Magyarország jó partner

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Magyarország nagyon stabil hely, ami a cégvilág számára fontos. Hosszú ideje ugyanaz a kormány működik, ami nem jellemző a régiós versenytársakra. Más kormányok sokkal rövidebb ideig tartanak ki, néha egy évig sem. Szükségünk van megjósolhatóságra, stabilitásra, átláthatóságra, mindhárom tényező alapvető a cégvilág számára – mondta a Demokratának budapesti látogatása végén Eric Stewart, a 14 amerikai vállalatot tömörítő Amerikai–Magyar Üzleti Tanács elnöke.

Oldalak