interjú

Az unió csak szepeg

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Forró téma a médiában és az európai kormányok háza táján a tény, hogy az Iszlám Állam nyolcszáz harcosa hazafelé tart, Európába. Megverték őket, de ahogy a szervezet már sokszor elmondta, ők nem ismerik a vereség fogalmát… Eddigi legnagyobb csatájukra készülhetnek az európai titkosszolgálatok. Horváth Józsefet, a katonai elhárítás volt műveleti főigazgató-helyettesét kérdeztük.

Bevált a hatalom megosztása

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

A kancellári rendszer bevezetésével egyenesbe került az egyetemek és a főiskolák addig sok problémával küzdő gazdálkodása, de ahogy prof. dr. Bódis József, az Emmi oktatásért felelős államtitkára, orvos, egyetemi tanár mondja, vannak még finomhangolásra váró kérdések a rendszerben. Mivel teljes rálátása van a területre, és ismeri a folyó mindkét partját, vele beszélgettünk a témáról.

Magyarország az első

Kategória: 
Fotó: Vogt Gergely/Demokrata

Ez a konfliktus elsősorban nem is a Fidesz számára vízválasztó, hanem az Európai Néppárt számára. Hiszen a mi identitásunkkal nincs gond. Világosan és határozottan leszögeztük, hogy az ország érdekeit védő, nemzeti alapú, a keresztény értékekre támaszkodó és a bevándorlással szembeni álláspontot képviselő párt vagyunk – mondta a Demokratának Szájer József. A Fidesz EP-képviselője szerint a bevándorláspártiak és a bevándorlásellenesek közötti különbség ma fontosabb, mint a bal- és a jobboldal közötti eltérés, hiszen egy globalista-szuverenista vitáról van szó.

Koncentrált fejlesztések

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Az ország az utóbbi hét-nyolc évben százmilliárdokat fordított a vidéki egészségügyi ellátórendszer fejlesztésére, és elindult az Egészséges Budapest program, amelynek keretében újabb 700 milliárdot pumpál a kormányzat az ágazatba. Eközben az ellenzék az egészségügy összeomlásáról beszél. Dr. Horváth Ildikó államtitkárral a valós helyzetet vizsgáltuk.

Csend lett a Kék egérben

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Harminc éve, 1989-ben volt a magyar és a lengyel rendszerváltás talán legfontosabb esztendeje. Szalai Attila író-újságíró akkor már tizenhárom éve élt Varsóban, nemrég jelent meg Lengyel földön című naplókötete, amelyben elemzi a lengyel rendszerváltás időszakát is, összehasonlítva az akkori magyarországi változásokkal. A történelem paradoxonja, hogy a hősiesebb, harcosabb lengyelek rosszabbul jöttek ki akkor ebből a folyamatból, a sokkal nyugodtabb magyarok jobban. Az íróval beszélgettünk.

Oldalak