interjú

Ítélkezni a Jóisten dolga

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

303 előadás, több mint húszezer eladott bérlet és mintegy százezer néző – ez a csaknem tízmilliárd forintos épületrekonstrukció előtt álló Veszprémi Petőfi Színház elmúlt évadának mérlege. A teátrumot 2010 óta Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas színművész irányítja, akivel mások mellett egy vidéki színházigazgató felelősségéről, a kulturális megosztottságról és a liberális kereszténységről beszélgettünk.

Mezőgazdaság és nemzetpolitika

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Az új generációk már a korszerű informatikai, infokommunikációs eszközök világában nőnek fel, természetes készség számukra ezek használata. Ez lehet az agráriumban küszöbön álló fiatalítás kulcsa. A mezőgazdasági gépek informatikai felszereltsége pedig ma már sokszor előrébb tart, mint a személyautóké – mondta a Demokratának Nagy István agrárminiszter.

Erős és biztonságos Európát akarunk

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

A következő hónapokban fokozottan számíthatunk azon politikai célok felvetésére és kierőszakolására, amik ellen 2015 óta küzdünk. E politikai nyomásgyakorlás átterjedhet olyan ügyekre is, mint az unió következő költségvetési ciklusa keretében elérhető támogatásokkal való zsarolás – mondta a Demokratának Takács Szabolcs európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkár.

Az akarat hatalma

Kategória: 
Fotó: Vogt Gergely/Demokrata

Erre az évre 2,5 milliárd forintot különített el a kormányzat a tanodahálózat fenntartására, fejlesztésére. Hamarosan a kormány elé kerül az a programcsomag, amely a háromszáz legszegényebb magyar település felzárkóztatását szolgálja. Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkárral arról beszélgettünk, hogy az ország gazdasági sikerei miként hatnak a legszegényebbek életére.

Oldalak