interjú

Meghasadt viszonyok

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Már az 1980-as évek elején olyan polgári stílusú vándorszínházban gondolkodtam, amely járja a városokat és a falvakat, és a történelmünkről mesél – mondja Andrási Attila színirendező. A Magyarkanizsai Udvari Kamaraszínház vezetőjének munkásságát augusztus 20. alkalmából a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével ismerték el.

Éket vernének közénk

Kategória: 
Fotó: MTI

Könnyen porszem kerülhet a berlini gépezetbe, ha megszervezik magukat a kisebb államok. Magyarországon keresztül Lengyelország megregulázása lehet a célja a Sargentini-jelentésnek – mondta a Demokratának Schiffer András. Az LMP-t elhagyó politikus és ügyvéd szerint a Merkel–Macron-tengelynek nem érdeke, hogy a periférián lévő országok szövetkezzenek, ezért a visegrádi négyekben is potenciális veszélyt látnak az európai vezetők.

Konzervatív televízió vagyunk

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Soha nem akartunk másoknak, a hozzánk képest más értékrendet vallóknak megfelelni. Azt a feladatot tűztük ki célul, hogy a polgári, konzervatív, jobboldali értékeket, az abból fakadó világlátást mutassuk be. Ezen keresztül nézünk a nemzet és a világ dolgaira, ez határozza meg a véleményünket, a szavainkat, a képeinket – mondta a Demokratának Farkas Boglárka, az Echo TV vezérigazgatója.

Keménykötésű szabadfogásúak

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

A vébén mindenekelőtt kemény helytállást várok a lányoktól, és ha ez így lesz, nem maradunk érem nélkül sem – nyilatkozta a Demokratának az őszi budapesti világbajnokság előtt egy hónappal Ritter Árpád, a női birkózók szövetségi kapitánya, akivel a magyar és nemzetközi mezőnyről, a hazai esélyekről és arról beszélgettünk, érzékenyebb-e a hölgyek lelke az urakénál.

Harc a néma gyilkos ellen

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Az egészségügyi kormányzat várakozásai szerint a következő két évben 2,4 millió 50-70 év közötti férfi és nő vesz majd részt az ősszel induló országos vastag- és végbélszűrési programban. A szűrőprogram teljesen ingyenes, a költségeket a kormány állja. A kezdeményezés segítségével évente ezer emberi élet menthető meg – nyilatkozta lapunknak Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Oldalak