Jelenlegi hely

internet

Pótapák és pótbarátok

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Egyre nagyobb nézettséget érnek el a YouTube-on a videobloggerek, rövidítve vloggerek. Az önjelölt megmondóemberek jellemzően közhelyes bölcsességekkel, rosszabb esetben botrányos viselkedés közvetítésével szórakoztatják az igénytelen tartalomra fogékony közönséget. A műfaj különösen veszélyes a csonka családokban élő vagy szüleik által elhanyagolt fiatalokra.

Ömlenek az instrukciók Orbán Viktor leváltására

Fotó: MTI, archív

A választók vasárnap estig folyamatosan találkoznak majd a külföldről finanszírozott kormányellenes hirdetésekkel az interneten - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton Kövegyen.

Digitálisrezsi-csökkentés

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Január 1-je óta az európai országok közül hazánkban a legalacsonyabb az internetezést terhelő általános forgalmi adó kulcsa, miután a kormány kezdeményezésére a parlament 18-ról 5 százalékra csökkentette. A minden eddiginél kedvezőbb árú szolgáltatás több tízezer, de akár százezer új előfizetőt is hozhat a szolgáltatóknak.

Rendkívül alacsony az internetezés adója

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Január elseje óta Európában Magyarországon a legalacsonyabb az internetezést terhelő általános forgalmi adó kulcsa, miután a kormány kezdeményezésére a parlament 18-ról öt százalékra csökkentette azt - hangsúlyozta keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos.

Öt százalékra csökken az internet áfája

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Januártól tovább, 18 százalékról 5 százalékra csökken az internet-szolgáltatás áfája.