Jelenlegi hely

internet

Digitálisrezsi-csökkentés

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Január 1-je óta az európai országok közül hazánkban a legalacsonyabb az internetezést terhelő általános forgalmi adó kulcsa, miután a kormány kezdeményezésére a parlament 18-ról 5 százalékra csökkentette. A minden eddiginél kedvezőbb árú szolgáltatás több tízezer, de akár százezer új előfizetőt is hozhat a szolgáltatóknak.

Rendkívül alacsony az internetezés adója

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Január elseje óta Európában Magyarországon a legalacsonyabb az internetezést terhelő általános forgalmi adó kulcsa, miután a kormány kezdeményezésére a parlament 18-ról öt százalékra csökkentette azt - hangsúlyozta keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos.

Öt százalékra csökken az internet áfája

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Januártól tovább, 18 százalékról 5 százalékra csökken az internet-szolgáltatás áfája.

Fiatalok az interneten

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

A társadalmat alapvetően megváltoztatta a digitális forradalom, és ebben a fiatalok a legérintettebbek. A 16–19 évesek átlagosan naponta 6,9 órát vannak online, amiből 3,8 órát használják aktívan az internetet, a huszonévesek még ennél is több időre csatlakoznak fel. A gyerekek már kétéves kor alatt is fogyasztanak online médiatartalmat, és kilencévesen kezdik önállóan használni az infokommunikációs eszközöket.

Ingyenes wifi-pontok Európa-szerte

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta, hogy az unió a városházákon, könyvtárakban, parkokban és egyéb nyilvános helyeken elérhető ingyenes wifi-hozzáférési pontok létesítését finanszírozza - közölte a testület sajtószolgálata hétfőn.