Jelenlegi hely

irodalom

Színes programok a magyar széppróza napján

Fotó: Shutterstock illusztráció

Gálaműsorral, novellaíró versennyel, antológia-bemutatóval és koncerttel ünneplik vasárnap a magyar széppróza napját a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM), a Nemzeti Színházban délután a Versek szódával programmal várják az érdeklődőket.

Elhunyt Csontos János

Fotók: MTI, archív, szerk.

Hétfő hajnalban, 55 éves korában elhunyt Csontos János József Attila-díjas költő, író, újságíró, publicista - közölte a Magyar Írószövetség az MTI-vel.

Az örök Adyt ünneplik

Három erdélyi helyszínen is rendezvényekkel készülnek a magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb alakja, Ady Endre születésének 140. évfordulója alkalmából november 16. és 18. között.

Interaktív Abigél-kiállítás

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Szabó Magda születésének 100. és halálnak 10. évfordulója alkalmából interaktív Abigél kiállítás nyílik kedden a budapesti Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhelyen, ahol a látogatók beülhetnek Torma Gedeon igazgató irodájába vagy Vitay Georgina egyenruháját is felpróbálhatják.

Irodalmi rapid-randi

Fotó: Kocsis Zoltán, Menő Könyvek Facebook-oldal

Még előtte? Vagy régen túl, de még mindig olyan, mintha tegnap történt volna? Legyen nagyon jó, vagy kevésbé, mindenki emlékszik az ELSŐ alkalomra.