Jelenlegi hely

Iszlám Állam

A Vatikán falait is védeni kell

A rendkívüli terrorkészültség miatt ismét szigorú biztonsági intézkedések léptek életbe az olasz fővárosban, ahol a Vatikán védelmét a pápai államot övező városfalakra is kiterjesztették és három biztonsági zónákra osztották fel a római belvárosban levő korzót.

Pornóképek az Iszlám Állam oldalain

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Iraki hackerek egy csoportja internetes támadást indított az Iszlám Állam ellen azzal, hogy pornófelvételeket töltött fel a terrorszervezet hivatalos kommunikációs csatornáira - olvasható az amerikai Fox News hírcsatorna honlapján.
 

Folytathatják a küzdelmet

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet elszánt harcosai a területi veszteségek után is folytathatják a harcot.

A Vatikánt fenyegeti az Iszlám Állam

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A keresztények és a Vatikán elleni fenyegetést, a pápa meggyilkolásának tervét is tartalmazza az az új videó, amelyet interneten terjeszt az Iszlám Állam (IÁ) terrorista szervezet - hozták nyilvánosságra az olasz hatóságok. 

Megoldás helyben

Fotó: MTI, archív

Moszul és Rakka visszafoglalása óta dominóként dőlnek le az Iszlám Állam bástyái. Az Egyesült Államok által támogatott kurd és arab milíciák, a török hátszéllel előrenyomuló felkelők, az iraki kormányerők és a szövetséges síita milíciák, valamint az Aszad-rezsim térnyerése miatt a terrorszervezet egykori iraki területeinek több mint 80, szíriai területeinek pedig közel 60 százalékát elvesztette. A süllyedő hajóról már több ezren tértek vissza Európába, komoly biztonsági kihívás elé állítva a kontinenst.