Jelenlegi hely

Iszlám Állam

A Vatikán falait is védeni kell

A rendkívüli terrorkészültség miatt ismét szigorú biztonsági intézkedések léptek életbe az olasz fővárosban, ahol a Vatikán védelmét a pápai államot övező városfalakra is kiterjesztették és három biztonsági zónákra osztották fel a római belvárosban levő korzót.

ISIS-szimpatizáns volt a turkui támadó

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A finn rendőrség hivatalosan is bejelentette, hogy a marokkói menedékkérő, aki az elmúlt év augusztusában két embert meggyilkolt és többet megsebesített Turkuban, az Iszlám Állam szimpatizánsa volt - olvasható a Bayerischer Rundfunk honlapján.
 

Elfogták a terrorszervezet „tájékoztatási miniszterét”

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Elfogta az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista terrorszervezet „tájékoztatási miniszterét” a török rendőrség Ankarában - jelentette vasárnap az Anadolu török állami hírügynökség.

Oroszországban robbantott volna, likvidálták

Fotó: Shutterstock illusztráció

Likvidálták az Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezet egy tagját, aki arra készült, hogy az oroszországi elnökválasztás napján merényletet hajtson végre Nyizsnyij Novgorodban - közölte weboldalán az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) társadalmi kapcsolatokért felelős központja.

Újabb biztonsági kihívás

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Újabb, súlyos veszélyt jelentenek Európa számára a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet visszaáramló harcosai - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.