Jelenlegi hely

Izrael

Izrael kiutasított egy emberjogi aktivistát

Képernyőfotó: hrw.org

The Electronic Intifada

Az izraeli hatóságok megvonták Omar Shakirnak, a Emberjogi Figyelő (Human Rights Watch, HRW) jeruzsálemi irodája igazgatójának munkaengedélyét, tudósít az amerikai hírportál. Két hete van a távozásra, jelentette a szervezet. 
 

Bizottság vizsgálhatja a Soros-szervezetet

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Benjamin Netanjahu azzal vádolta meg a Soros György által pénzelt Új Alapítvány Izraelért (ÚIF) nevű szervezetet, hogy Ruanda kormánya miattuk mondta le az afrikaiak befogadását ígérő egyezséget - írja az OrigoYnetnews.com cikkére hivatkozva.

Izrael is kiléphet az ENSZ-megállapodásból

Fotó: Wikimedia Commons, illusztráció

Az izraeli miniszterelnök bejelentette hétfőn késő este, hogy felfüggeszti az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával (UNHCR) alig néhány órával korábban megkötött megállapodásának végrehajtását - írja a hirado.hu.

Soros bosszúja?

Fotó: MTI, archív

SPUTNIK NEWS

Az orosz Sputnik News számtalan szolgálatának (angol, francia, portugál…) honlapjára került fel e cikk, amely úgy kezdődik, hogy Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök a jelek szerint áldozatul esett George Soros lejáratókampányának, mondta Avigdor Eskin jeruzsálemi politikai elemző a Sputniknak.

Kié az emlékezés joga?

Diplomáciai háború robbant ki Izrael és Lengyelország között, miután a varsói parlament elfogadta a törvényt, amely büntetheti, ha valaki Lengyelországot is felelőssé teszi a náci Németország által elkövetett bűnökért. A jövőben pénzbüntetéssel és akár három év szabadságvesztéssel is sújtható, aki „lengyel haláltáborokról” beszél. Izrael holokauszttagadásnak és a múlt elferdítésének minősítette a döntést.