Jelenlegi hely

Izrael

Izrael a migránsoknak: repülőjegy vagy börtön

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Izrael egyértelmű választási lehetőséget kínál az országban tartózkodó, több tízezer afrikai migránsnak: vagy március végéig távoznak, vagy börtönbe kerülhetnek - olvasható a The New York Times cikkében.

Veszélyben vannak a zsidók Nyugat-Európában?

Fotó: MTI, archív

Menekülnek a zsidók Nyugat-Európából a muszlim lakosság antiszemita inzultusai miatt, állítják egyes sajtóhírek. De valóban így van-e? Találgatásra semmi szükség. Mivel Izrael állam számára mindig is létkérdés volt a zsidók be-, illetve kivándorlása, a témában pontos statisztikák és részletekre kiterjedő kutatások állnak az érdeklődők rendelkezésére. Ezek tanúsága szerint pedig a valóság ezúttal is összetettebb, mint ahogy az a hírekből kitűnik.

Rakétacsapás Izraelre

Fotó: Shutterstock illusztráció

Három rakétát lőttek ki a Gázai övezetből a szomszédos izraeli területekre péntek délelőtt. Az egyik becsapódott, kettőt viszont elfogott a Vaskupola izraeli légvédelmi rendszer. Izrael kora délután ellencsapással válaszolt, egyik oldalon sincsenek sebesültek - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

Antiszemita demonstrációk Berlinben

Fotó: Shutterstock illusztráció

Az antiszemita tüntetések megtiltását sürgeti a németországi zsidóság legnagyobb szervezete a Jeruzsálem státusza körüli vitával kapcsolatban tartott berlini demonstrációk miatt, amelyeken izraeli zászlókat égettek.

Zeman üdvözli Trump döntését

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A cseh államfő üdvözölte Donald Trump amerikai elnök döntését Jeruzsálemről, és javasolta, hogy Csehország támogassa azt.