Jelenlegi hely

Izrael

Soros bosszúja?

Fotó: MTI, archív

SPUTNIK NEWS

Az orosz Sputnik News számtalan szolgálatának (angol, francia, portugál…) honlapjára került fel e cikk, amely úgy kezdődik, hogy Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök a jelek szerint áldozatul esett George Soros lejáratókampányának, mondta Avigdor Eskin jeruzsálemi politikai elemző a Sputniknak.

Kié az emlékezés joga?

Diplomáciai háború robbant ki Izrael és Lengyelország között, miután a varsói parlament elfogadta a törvényt, amely büntetheti, ha valaki Lengyelországot is felelőssé teszi a náci Németország által elkövetett bűnökért. A jövőben pénzbüntetéssel és akár három év szabadságvesztéssel is sújtható, aki „lengyel haláltáborokról” beszél. Izrael holokauszttagadásnak és a múlt elferdítésének minősítette a döntést.

Soros meghazudtolta Netanjahut

Fotó: MTI, archív

HAARETZ

Tegnap ismertettük szintén ezen angol nyelvű izraeli lap nyomán, hogy egy vasárnap tartott ottani kabinetülésen Benjamin Netanjahu miniszterelnök azzal vádolta George Soros „zsidó milliárdost”, hogy ő áll a tiltakozó kampány mögött, amelyet azért indítottak, mert Izrael több ezer afrikai menedékkérőt akar deportálni.

Netanjahu: Soros áll a kampány mögött

Fotó: MTI, archív

HAARETZ

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök ma egy kabinetülésen azt mondta, hogy George Soros, „a zsidó milliárdos” áll a tiltakozó kampány mögött, amelyet azért indítottak, mert Izrael több ezer afrikai menedékkérőt akar deportálni.

Osztják a kiutasítási végzéseket

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Izraelben megkezdték a kiutasítási végzések kiosztását az egyedülálló férfi menedékkérőknek - jelentette a helyi média vasárnap.