Jelenlegi hely

Jean-Claude Juncker

Juncker: a kevesebb menekültet befogadó államok tegyenek többet a külső határok védelméért

Fotó: http://www.shutterstock.com

A menekültek európai uniós tagországok közötti elosztását szolgáló kvótarendszer révén „kevesebb menekültet” befogadó államok tegyenek többet az uniós külső határok védelméért - mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy hétfői német lapinterjúban.

Juncker nem aggódik Románia miatt

Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Több európai uniós országban is problémát jelent a jogállamisági elvek szigorú alkalmazása, a romániai helyzet azonban nem ad okot különösebb aggodalomra - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerdán Brüsszelben, miután Viorica Dancila román kormányfővel tárgyalt.

Juncker bizakodik

Fotó: MTI, archív, szerk.

Jó esély van rá, hogy a lengyel kormány álláspontja közeledjen az Európai Bizottság nézőpontjához a vitás kérdésekben - jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Jean-Claude Juncker, a brüsszeli testület elnöke.

Juncker marasztalná a briteket

Fotó: MTI, archív

Nem lehet akadálya, hogy az Egyesült Királyság végül tagja maradjon az Európai Uniónak, amennyiben a britek esetleg meggondolják magukat - jelentette ki szerdán Strasbourgban Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, hozzáfűzve, ha nem is így történik, szeretné, hogy a szigetország egyszer visszatérjen az EU-ba.