Jelenlegi hely

Jean-Claude Juncker

Juncker: a kevesebb menekültet befogadó államok tegyenek többet a külső határok védelméért

Fotó: http://www.shutterstock.com

A menekültek európai uniós tagországok közötti elosztását szolgáló kvótarendszer révén „kevesebb menekültet” befogadó államok tegyenek többet az uniós külső határok védelméért - mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy hétfői német lapinterjúban.

Juncker: nem jogsértőek a spanyol kormány intézkedései

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Nem sértik a jogállamiság elveit a madridi kormány intézkedései, éppen hogy azok járnak el törvénysértő módon, akik nem tartják tiszteletben a spanyol alkotmányos előírásokat - közölte Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a katalán függetlenségi mozgalom vezetőire utalva.

Jean-Claude Juncker levelét megírta

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az Európai Bizottság regnáló elnöke, Jean-Claude Juncker a Twitteren hozta nyilvánosságra azt a levelet, amelyet az ausztria választásokon győztes Néppárt elnökének, Sebastian Kurznak írt.

Az Egyesült Királyságnak "fizetnie kell"

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az Egyesült Királyságnak vállalnia kell az Európai Unióval szemben fennmaradó pénzügyi kötelezettségei megfizetését ahhoz, hogy megkezdődhessenek a tárgyalások a jövőbeni kapcsolatokról, köztük a kereskedelmi viszonyról - hangsúlyozta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke Luxembourgban.

Juncker: jogszerűtlen volt a népszavazás

Fotó: shutterstock.com, archív

A spanyol alkotmány alapján a katalán népszavazás jogszerűtlen volt. Amennyiben a referendum az ország alkotmánya szerint zajlott volna, akkor az azt jelentené, hogy a terület az Európai Unión kívülre kerülne - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke hétfőn.