Jelenlegi hely

jég

Pécsen már lehet korcsolyázni

A tavalyelőtt felújított pécsi műjégpályát az őszi szünet első napján vehették birtokba a korcsolya szerelmesei.

2100-ra eltűnnek a fagyott talajú területek

A klímaváltozás miatt megállíthatatlan a hideg, állandóan fagyott talajú területek csökkenése, 2100-ra szinte teljesen el fognak tűnni a kutatók szerint.

Mindent letarol a part mentén a Tiszán vonuló jég

Több mint kétszáz kilométeren van harmadfokú árvízi készültség a Tiszán. Összesen pedig 410 kilométernyi folyószakaszon van védekezés. A jeges ár mozgása lelassult, egyelőre a tiszaderzsi szűkületnél rekedt meg a jégtorlasz. A szakemberek abban bíznak, hogy a jég egyszerűen elolvad, de arra is felkészültek, ha a kiskörei víztározóhoz érkezne. A vonuló jeges ár hatalmas károkat okozott a térségben. A part mentét teljesen letarolták a jégtáblák: hajók, stégek süllyedtek el.

Húzz te is korcsolyát!

Szombaton második alkalommal rendezik meg a Magyar Hoki Napját a Városligeti Műjégpályán és szintén azon a napon tartják a Jégpályák Éjszakáját.

Jégpálya az Agárdi Popstrandon

Agárdon a Velencei-tó jege szombatra nagy valószínűséggel eléri a biztonságos korcsolyázáshoz szükséges vastagságot, így az Agárdi Popstrand Jégpálya a hétvégén ingyenesen, biztonságos körülmények között várja a korcsolyázni vágyókat.