Jelenlegi hely

jobbik

Novemberben foglalhatnak állást a letelepedési kötvényről

Fotó: MTI, archív

Legkésőbb november közepéig a parlament elé kerül az államháztartási törvény módosítása, ebben lehet majd állást foglalni a letelepedési kötvényről - közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Kósa Lajos: Szentendrén megbukott az ellenzék sunyi koalíciója

Fotó: MTI, archív

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője úgy értékelte a vasárnapi szentendrei önkormányzati választást, hogy az ellenzék „sunyi koalíciója” megbukott, „az emberek nem hagyták magukat becsapni”.

Liberálisok: a Jobbikkal nem szabad összefogni

Fotó: MTI, archív

A Magyar Liberális Párt elnöke arra szólította fel az ellenzéki pártokat, hogy még a Fidesz leváltásának érdekében se fogjanak össze a Jobbikkal. Fodor Gábor szerint a cél nem szentesítheti az eszközt, a szélsőjobboldallal való kiegyezés önmaguk megtagadását jelentené.

Lendvai Ildikó: minél szélesebb megegyezés kell a közös miniszterelnök-jelöltről

Fotó: MTI, archív

A szűken vett politikai pártokból álló ellenzéken túl szakszervezeteket, civil szervezeteket és tekintélyes szakembereket is magába foglaló széles mozgalomnak kellene összefognia a baloldalon, és felsorakoznia egy közös miniszterelnök-jelölt mögött - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP programtanácsának elnöke az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Lassú halál - A Jobbik tündöklése és bukása

Fotó: MTI, archív

Azzal indultak, hogy ők másmilyenek. Hogy a rendszeren kívül vannak, és majd megváltoztatják a rendszert. Hogy ők majd igazságot szolgáltatnak. Ők az „új erő”, amely majd megváltoztatja Magyarországot. Ilyesfajta választási szlogeneket más pártok is gyakran hangoztatnak, a Jobbik azonban egyedülálló módon effajta „konkrétumokra” építette a teljes politikai jelenlétét. Amely jelenlét ezekben a hetekben-hónapokban kártyavárként omlik össze. Több ember, aki egyébként a hazai politikában a Jobbikon kívül senkinek és semminek nem hitt, ma már káromkodva legyint, és azt mondja, Vona Gábor pártjára soha az életben nem szavaz többé. Mi történt? Hogyan lett a 2010-es felfűtött „új erőből” fáradt olaj?