Jelenlegi hely

jog

A jog a demokrácia ellen?

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Magyarul is olvasható Bertrand Mathieu jogásznak, a párizsi Sorbonne Egyetem tanárának A jog a demokrácia ellen? című könyve, amelynek célja, hogy bemutassa: a jog a demokrácia ellen is fordulhat. A kiadvány a Századvég Kiadó gondozásában jelent meg.

Alapjaiban megváltozott a magyar jogrendszer

Fotó: MTI, archív

Az igazságügyi miniszter szerint a kormányzati ciklus végén elmondható, hogy a magyar jogrendszer alapjaiban megváltozott: megújultak az anyagi és eljárásjogi kódexek.

A CEU Csehországban sem működhetne

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A hatályban lévő törvények szerint a budapesti Közép-európai Egyetem (CEU) jelenleg Csehországban sem működhetne - vélekedett Ales Rozehnal neves cseh jogász a Mladá Fronta Dnes című napilapban. 

Uniós jogba ütközik európai állampolgárok megkülönböztetése

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Az Európai Unió szabályaiba ütközik, ha Ausztria az ott élő uniós állampolgárokat megkülönböztetné az osztrák állampolgároktól - mondta Lórodi László munkajogász hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Völner Pál: az év végén várható az első tárgyalás a kvótaperben

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Várhatóan az év végén lesz az első tárgyalás a luxemburgi bíróságon az úgynevezett kvótaperben - mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az Országgyűlés igazságügyi bizottságának hétfői ülése után tartott sajtótájékoztatóján.