Jelenlegi hely

jogállamiság

Seehofer: Orbán Viktor a jogállami elvek talaján áll

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Orbán Viktor magyar kormányfő a jogállami elvek talaján áll - jelentette ki Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a Keresztényszociális Unió (CSU) vezetője a bajorországi Seeon kolostorban, pártja szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselőinek háromnapos tanácskozása előtt.

Meghallgatást tartanak a magyarországi helyzetről

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Még az idén meghallgatást tart a jogállamiság magyarországi helyzetéről az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) - derült ki az uniós képviselőtestület honlapjára feltöltött dokumentumokból.

Uniós szóvivő: Lengyelország veszélyezteti a jogállamiságot

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az Európai Bizottság megítélése szerint a lengyel kormány veszélyezteti a jogállamiságot - emlékeztetett Vanessa Mock, az Európai UNió brüsszeli végrehajtó testületének egyik szóvivője.

ET: több európai országban romlott a demokrácia helyzete

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Ugyan Európa továbbra is a demokrácia "világítótornya" a világban, az utóbbi években a kontinens számos országában romlott a jogállamiság helyzete, a populizmus egyre elfogadottabbá válik, ezért nem szabad figyelmen kívül hagyni az egyes államokban tapasztalt illiberális fordulatot - figyelmeztetett jelentésében az Európa Tanács.