Jelenlegi hely

jogállamiság

Április közepén vitáznak Magyarországról

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az Európai Parlament (EP) állampolgári jogi bizottsága (LIBE) április 12-i ülésen tartja első vitát Judith Sargentini holland zöldpárti EP-képviselő a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló különjelentésről, amelynek szeptemberi megszavazása esetén a testület kezdeményezheti az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítását - közölte az uniós parlament sajtóosztálya.
 

Lengyelországot támadták

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A felszólalók többsége súlyos aggodalmát fejezte ki a jogállamiság lengyelországi helyzete miatt az Európai Parlament (EP) szerdai brüsszeli plenáris ülésén, ugyanakkor hangsúlyozták, hogy a bírálatok nem a lengyel nép, hanem a varsói kormány politikája ellen irányulnak.
 

Seehofer: Orbán Viktor a jogállami elvek talaján áll

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Orbán Viktor magyar kormányfő a jogállami elvek talaján áll - jelentette ki Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a Keresztényszociális Unió (CSU) vezetője a bajorországi Seeon kolostorban, pártja szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselőinek háromnapos tanácskozása előtt.

Meghallgatást tartanak a magyarországi helyzetről

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Még az idén meghallgatást tart a jogállamiság magyarországi helyzetéről az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) - derült ki az uniós képviselőtestület honlapjára feltöltött dokumentumokból.

Uniós szóvivő: Lengyelország veszélyezteti a jogállamiságot

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az Európai Bizottság megítélése szerint a lengyel kormány veszélyezteti a jogállamiságot - emlékeztetett Vanessa Mock, az Európai UNió brüsszeli végrehajtó testületének egyik szóvivője.