Jelenlegi hely

kábítószer

Nem adják föl a liberális kannabiszpártiak

A Magyar Liberális Párt újra be fogja nyújtani a Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB) a kannabisz legalizációjáról szóló, kedden elutasított népszavazási kérdéseit - közölte a párt elnökhelyettese szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Füvesek a kampányban

Több televíziós tudósítás is szólt mostanság a kőbányai Hős utcáról. A rendőrség megerősített járőrszolgálatot ellátva naponta fésüli át és ellenőrzi a környéket, mint olyan területet, amelyről köztudott, hogy a kábítószer kereskedelem talán legjelentősebb fővárosi központja. A drogkérdés egyik szakértőjét, Ferencz Orsolyát, a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnökét kérdeztük.

A marihuána legalizálását szorgalmazza Fodor Gábor

Fotó: MTI, archív

A marihuánafogyasztás legalizálását szorgalmazza a Magyar Liberális Párt, amely szerint a kriminalizáció nem vezet eredményre.

A feledés levelei

Fotó: http://www.shutterstock.com, illusztráció

Európa még alig ismeri a röviden csak khatnak nevezett kábítószert, Afrikában viszont már évszázadok, ha nem évezredek óta használják, fogyasztják. A migráció felerősödésével azonban érzékelhetően terjed kontinensünkön is, a magyar hatóságok 1,8 tonnás khatszállítmányt foglaltak le az év elején.