Jelenlegi hely

kajak-kenu

Itt a hatodik: aranyérmes a Szabó Gabriella, Kozák Danuta kajakos duó!

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta kajak kettes aranyérmet szerzett 500 méteren a riói olimpia keddi versenynapján.

Nem minden a mennyiség

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Kerek évfordulót, 50. születésnapját ünnepelte nemrég Pulai Imre, aki a 2000-es sydney-i olimpián Novák Ferenccel lett bajnok a C–2 500 méteres versenyszámában. Az ötkarikás játékok aranyérmesével a jubileum alkalmából felelevenítettük sportkarrierje legmeghatározóbb pillanatait, és arról is beszélgettünk, hogyan vált a bobsport szerelmesévé.

Ismét taroltak a magyarok

Képernyőfotó: sportis.cz

A 15-17 éves versenyzőkből álló magyar válogatott parádés teljesítményt nyújtva 30 aranyérmet és összesen 66 dobogós helyezést gyűjtött a kajak-kenu Olimpiai Reménységek Versenyén, amelyet a múlt hétvégén rendeztek az augusztusi felnőtt világbajnokság helyszínén, a csehországi Racicében.

Az éremtáblázat élén zártak a magyarok

Fotó: MTI, archív

Magyarország 23 éremmel, közte 12 arannyal végzett az éremtábla élén a maratoni kajak-kenu világbajnokságon a dél-afrikai Pietermaritzburgban, miután az utolsó versenynapon párosban két-két arany-, illetve ezüstérmet nyert.

Négy magyar érem szombaton

Fotó: MTI, archív

Egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyertek a magyar válogatott tagjai a dél-afrikai Pietermaritzburgban zajló maratoni kajak-kenu világbajnokság szombati versenynapján, a felnőtt egyes számokban.