kampány

Kampányolhatnak az uniós biztosok

Kategória: 
Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Az Európai Bizottság iránymutatást adott ki arról, milyen etikai normák vonatkoznak a májusi európai parlamenti választások kampányában szerepet vállaló uniós biztosokra, ugyanis a bizottság etikai kódexe lehetővé teszi, hogy a biztosok, akár elnökjelöltként részt vehetnek az EP-választási kampányban - közölte szerdán az uniós bizottság.

Folyamatban van a kampánypénzek ellenőrzése

Kategória: 
Fotó: MTVA/Bizományosi (archív, illusztráció)

Folyamatban van a tavalyi országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzése; a jelentéstervezetek nem nyilvánosak - közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szombaton az MTI-vel. A szervezet arról is tájékoztatott: már korábban megküldte a Momentum Mozgalomnak és Párbeszédnek a költségvetési támogatásuk felfüggesztéséről szóló tájékoztatást. 

Már folyik a kampány

Kategória: 
Képernyőfotó: echotv.hu

Salvini nagygyűlést hirdet Rómában, irgalmatlan tömeg, egy hétre rá pedig ellene tüntetnek. Bécsben pedig Kurz ellen, rendőrség szerint 17 ezren, a tüntetők szerint 50 ezren masíroztak a "szélsőjobboldali kormány" migrációs politikája ellen. Belgrádban is sikerült összehozni egy demonstrációt a kormány és az elnök ellen. Az ECHO TV Háttérkép című műsorában Bogár László és Boros Imre közgazdászok, valamint Bayer Zsolt rámutatott, hogy ami Európa nagyvárosaiban történik, az nem véletlen.

Oldalak